Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Sydämenpysähdyksen kokenut NFL-pelaaja Hamlin on yhä kriittisessä tilassa

Buffalo Billsin Damar Hamlin on sairaalassa yhä kriittisessä tilassa. Hänen sydämensä pysähtyi amerikkalaisen jalkapallon NFL:n huippuottelussa maanantaina, kun Bills kohtasi Cincinnati Bengalsin.

Buffalo Bills kertoi tiedotteessaan, että Hamlinin hoito jatkuu teho-osastolla Cincinnatin yliopiston sairaalassa.

– Olemme kiitollisia tuen osoituksista, joita seuramme on saanut, seura kertoi.

Buffalon takapuolustajana pelaava 24-vuotias Hamlin lyyhistyi maanantaina kentälle taklauksen jälkeen. Hamlin sai ensimmäisellä neljänneksellä kovan iskun taklattuaan Bengalsin Tee Higginsiä, nousi hetkeksi ylös ja kaatui sen jälkeen kentän pintaan.

Hamlinia elvytettiin puolen tunnin ajan kentällä ennen kuljetusta sairaalaan. Ensihoitajat saivat pelaajan sydämen uudelleen käyntiin, mutta Hamlinin sukulaisen Dorrian Glennin mukaan Hamlinia piti elvyttää uudelleen sairaalassa.

– On sydäntäsärkevää nähdä hänet tuollaisessa tilassa. Hän taistelee, mutta on mentävä päivä kerrallaan, Glenn kertoi useiden medialähteiden mukaan.

Tapahtuma järkytti joukkueita ja katsojia niin paikan päällä kuin kotikatsomoissakin. Tukea tuli korkealtakin taholta, sillä Yhdysvaltain presidentti Joe Biden kertoi tiedottajansa Karine Jean-Pierren välityksellä toivovansa Hamlinille pikaista toipumista.

NFL keskeytti ottelun, eikä sitä NFL:n mukaan pelata ainakaan tällä viikolla. NFL:n runkosarja päättyy maanantaina, joten keskeytettyä ottelua ei välttämättä ehditä pelata loppuun runkosarjassa.

Buffalon on määrä pelata sunnuntaina New England Patriotsia vastaan tärkeässä ottelussa.