Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Krista Pärmäkoski kamppaili Frida Karlssonin jälkeen toiseksi Tour de Skin kolmannessa kilpailussa, Kerttu Niskanen hiihti viidenneksi

Krista Pärmäkoski hiihti Tour de skin kolmannesta kilpailusta kauden parhaan tuloksensa sijoittumalla toiseksi Oberstdorfin perinteisen hiihtotavan kympillä. Pärmäkoski pääsi juhlimaan onnistumista palkintopallille, mutta suuri osa Suomen maastohiihtomaajoukkueesta nieleskeli tiistaina pettymystä.

Kerttu Niskanen jäi Ruotsin Frida Karlssonin voittamassa kilpailussa lipsuvin suksin viidenneksi ja valahti kiertueen kokonaistuloksissa neljänneksi 41 sekunnin päässä Karlssonista. Myös olympiavoittaja Iivo Niskanen kärsi pito-ongelmista. Hän keskeytti miesten kilpailussa ja suuntasi kiertueelta Suomeen harjoittelemaan.

Tour jatkuu keskiviikkona Oberstdorfissa 20 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokilpailuin. Pärmäkoski lähtee kärkikamppailuun 16,6 sekunnin päässä Karlssonista ja Niskanen yli 40 sekunnin päässä.

Pärmäkoski sai kauden ensimmäisestä palkintosijasta romakan annoksen itseluottamusta.

– Olen koko ajan tiennyt, että olen kunnossa. Olen metsästänyt podiumsijoitusta, mutta välillä on ollut huonoa onneakin esimerkiksi välineiden kanssa, Pärmäkoski kertoi V Sportin haastattelussa.

– Tänään oli suksi liukas ja oli mukava hiihtää. Loppuun oli pakko laittaa kaikki peliin, kun taistelin podiumista, vaikka happoa oli jo niin, että meinasin kaatua muutamaan kertaan.

Molemmilta Niskasilta loppui pito

Kerttu Niskanen ei saanut suksiin pitoa, vaikka hän pyysi verryttelyn jälkeen huoltoa lisäämään kilpasuksien voidekerrosta.

– Pitoa lisättiin, mutta ei sekään jaksanut pitää, Niskanen kertoi.

– Hiihto kävi väkisin vääntämiseksi. Toivoin vain, että maaliviiva tulisi mahdollisimman äkkiä vastaan.

Niskasta harmitti, kun hän valahti Tourin kokonaiskilpailussa kymmenien sekuntien päähän Karlssonista, Tiril Udnes Wengistä ja Anne Kjersti Kalvåsta.

– Ei ollut hyvä juttu, kun tuli niin paljon ajassa takkiin, Niskanen arvioi kokonaistilannetta.

Olympiavoittaja Iivo Niskaselle kävi samoin miesten kilpailussa. Hän keskeytti Oberstdorfin kympin ja Tourin, kun hän oli jäänyt väliajoissa kauas kärjestä.

– Meni vihkoon aika lailla kaikki, mitä hiihtokilpailussa voi mennä. Ei ollut hauska enää jatkaa kilpailua, Niskanen selvitti keskeytyspäätöstään V Sportilla.

– Keli muuttui, eikä suksissa ollut enää pitoa. Hiihto ei tuntunut muutenkaan hyvältä. Hyppäsin sivuun, kun väliajat alkoivat olla 30:n huitteilla.

Hyvärinen jatkaa 20 parhaan joukossa

Anne Kyllönen oli naisten kilpailussa 18:s ja jatkaa Touria sijalla 14. Jasmi Joensuu on kokonaistilanteessa 18:s, Katri Lylynperä 47:s ja Jasmin Kähärä 57:s. Anni Alakoski keskeytti kiertueen.

Miesten tilanne kurjistui ankarasti. Markus Vuorela totesi suksiensa "hyytyneen" kohti kympin kilpailun loppua, mutta hän sijoittui silti suomalaisista parhaana 26:nneksi. Perttu Hyvärinen lipsutteli sijalle 36.

Tourin koonaisajoissa Hyvärinen on sijalla 17, Vuorela 27:s, Lauri Lepistö 57:s ja Ville Ahonen 63:s.

Johannes Hösflot Kläbo voitti Oberstdorfin kympin ennen norjalaisia joukkuetovereitaan Simen Hegstad Krügeria ja Didrik Tönsethiä. Samalla Kläbo kasvatti ennätyksellisellä 14:nnellä Tourin voitollaan etumatkaansa kokonaiskilpailussa.