Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Miami pani pallon töihin – Utahille jälleen kitkerä tappio

Suomalaispelaaja Lauri Markkasen edustama Utah Jazz kärsi jo neljännen peräkkäisen tappion koripallon NBA:ssa, kun joukkue hävisi sunnuntain vastaisena yönä kotonaan Miami Heatille 123–126.

Tappio tuli äärimmäisen katkeralla tavalla. Miamin Tyler Herron ratkaiseva kolmen pisteen heitto upposi koriin, kun ottelua oli jäljellä 0,1 sekuntia.

Markkanen oli vain hetkeä aiemmin nostanut Utahin tasoihin kolmella onnistuneella vapaaheitollaan. Hän heitti kaikkiaan 29 pistettä, joista 12 syntyi vapaaheitoista. Suomalainen vapaaheittoprosentti oli 100. Pelitilanneheitot upposivat 46,7 prosentin varmuudella.

Markkanen nappasi lisäksi 14 levypalloa, joista yhdeksän puolustuspäästä. Suomalainen urakoi kentällä yli 36 minuuttia.

Bam Adebayo lukeutui Miamin sankareihin 29 pistettä heittäneen Herron ohella ja pussitti 32 pistettä. Kolme neljästä viime ottelustaan voittanut Miami liikutti palloa reippaasti.

– Tämä on sitä, mitä tarvitsemme. Se tekee meistä paremman joukkueen, kun kaikki ovat mukana, liikkuvat ympäriinsä ja heittävät palloa eivätkä haudo sitä, Adebayo tuumi ESPN:n verkkosivuilla.

Niukat tappiot koettelevat

Utah aloitti kauden väkevästi ja lukeutui syksyn yllättäjiin, mutta joulukuun 15 ottelusta kertyi kuusi voittoa ja yhdeksän tappiota.

Neljän ottelun tappiojakso on joukkueen kauden toiseksi pisin. Sen aikana joukkue on vajonnut länsilohkon kymmenenneksi, mutta tappiot ovat olleet niukkoja. Suurin ero on ollut viisi pistettä hallitsevaa mestaria Golden State Warriorsia vastaan.

Lauantain vastaisena yönä Sacramento Kings upotti voittokorin 9,2 sekuntia ennen loppua, joten Miamia vastaan Utahia koeteltiin jo toisella peräkkäisellä loppusekuntien tappiolla.

Ottelu oli luisua käsistä jo aiemmin, kun Miami johti kahden neljänneksen jälkeen 69–63.

– Intensiteettimme ja kommunikaatiomme olivat paljon parempia ottelun toisella puoliskolla. Tarvitsemme näitä ottelun alusta alkaen. Olen ylpeä siitä, miten joukkue muutti nämä jutut tauolla ja pysyi mukana pelissä, Utahin valmentaja Will Hardy kertoi.

Utahin kausi jatkuu keskiviikkoaamuna Suomen aikaa Kingsiä vastaan kotiottelulla Salt Lake Cityssä.