Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Kansainvälinen olympiakomitea uhkaa poistaa nyrkkeilyn Pariisin olympialaisista

Kansainvälinen olympiakomitea KOK uhkaa poistaa nyrkkeilyn Pariisin vuoden 2024 kesäolympialaisten ohjelmasta, muun muassa Washington Post ja Reuters kertoivat torstaina.

Nyrkkeilyn asema oli vaakalaudalla jo viime vuonna järjestetyissä Tokion olympialaisissa Kansainvälisen nyrkkeilyliiton IBA:n korruptioskandaalien takia. KOK järjesti Tokion kisojen nyrkkeilyn poikkeuksellisesti itse.

Aiemmin tässä kuussa KOK ilmoitti pitävänsä IBA:n olympiasulun voimassa myös Pariisin olympialaisissa. Torstaina KOK kiristi ruuvia toteamalla, että nyrkkeily saattaa pudota Pariisin olympialaisista kokonaan.

– Hiljattain pidetty IBA:n kongressi osoitti jälleen kerran, ettei IBA:lla ole todellista kiinnostusta nyrkkeilyyn lajina tai nyrkkeilijöihin, vaan se on kiinnostunut vain vallastaan, KOK:n tiedottaja sanoi Reutersille.

IBA:n puheenjohtaja on venäläinen Umar Kremlev ja pääsponsori venäläinen maakaasu- ja öljykonserni Gazprom.