Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

VaLePa kasvatti voittoputkensa kuuteen Mestaruusliigassa

Vain yhden kerran ilman pisteitä alkukauden aikana jäänyt VaLePa kukisti keskiviikkona kotisalissaan Sastamalassa joensuulaisen Karelian Hurmoksen 3–1 lentopallon Mestaruusliigan viimeisellä kierroksella ennen joulutaukoa.

Voitto oli VaLePalle kuudes peräkkäinen. Ainoan pisteettömän ottelunsa joukkue pelasi Joensuussa 26. marraskuuta, kun juuri Hurmos kaatoi sen 3–1.

VaLePan kokeneet pelaajat olivat erinomaisessa vireessä. Passari Mikko Esko oli yhtä hyvä kuin parhaina päivinään. Hakkuri Urpo Sivula oli 18 pisteellä joukkueen tehokkain.

VaLePa voitti ässät 10–3. Sivula syötti niitä neljä ja 14 pistettä koonnut Jacob Ekman kolme. Ekman myös hyökkäsi tehokkaasti keskeltä.

– Kausi on ollut täällä erinomainen, treeneissä ja peleissä on pidetty hauskaa. Jouluksi lähden Etelä-Ruotsiin Värnamoon, Ekman sanoi.

VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko oli tyytyväinen voittoon.

– Oli hurja syöttöilta ja myös vastaanotto toimi, Kangaskokko tiivisti ottelun.

Akaa-Volleylle kotivoitto

Akaa-Volley vahvisti asemiaan sarjan kolmantena kaatamalla kotisalissaan TuTo Volleyn 3–0. Hakkuri Ali Fazli oli tehokkain 18 pisteellä. Yleispelaaja Greg Petty tuki 15 pisteellä.

Akaa-Volley syötti peräti 10 ässää. Myös torjuntapelissä se oli selvästi vastustajaa edellä. Vierasjoukkueesta ei yksikään pelaaja yltänyt kaksinumeroiseen saldoon, William Groffier ja Roope Keskinen tekivät kahdeksan pistettä.

– Saimme hyvällä syötöllä vaikeutettua vieraiden hyökkäystä. Sen jälkeen torjunta ja puolustus helpottui. Alku oli vähän nihkeä, mutta siitä noustiin avauserän voittoon, tiivisti Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnari.

Hurrikaani katkaisi tappioputkensa

Hurrikaani-Loimaa kukisti liiganousija Kyyjärven Kyvyn 3–1 ja katkaisi näin neljän ottelun pituisen tappioputkensa. Kyyjärvi oli kotonaan 3. joulukuuta voittanut Hurrikaanin.

Hurrikaani pelasi ilman alaraajavammaa potevaa hakkuri Kristers Dardzansia, ja edellisessä ottelussa pitkän loukkaantumisen jälkeen pelikentille palannut Aleksi Muukkonen pelasi hakkurina.

Muukkonen olikin 18 pisteellä kotijoukkueen tehokkain. Yleispelaaja Nooa Marttila teki 15 pistettä. Keskipelaaja Mikko Suomalainen kokosi 13 pistettä.

Hakkuri Oskari Keskinen oli vieraiden tehokkain 24 pisteellä. Joukkueen passarina pelasi kauden ensimmäisen liigaottelunsa Mauri Kurppa. Hän edusti viime kaudella Loimua.