Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Nuorten mestari Arsi Ruuskanen hiihti Davosissa täysosuman

Arsi Ruuskanen hiihti melkoisen yllätyspaukun Davosin maailmancupin 20 kilomerillä. Ruuskanen luisteli vapaan hiihtotavan väliaikalähdössä kahdeksanneksi ja kohensi uransa parasta maailmancupin sijoitusta peräti 20 sijaa.

Keväällä 23-vuotiaiden maailmanmestaruuden saavuttanut Ruuskanen jäi minuutin ja 16,8 sekuntia kilpailun voittaneesta Norjan Simen Hegstad Krügeristä.

– Oli tosi hyvä päivä ja loistavat sukset, Ruuskanen totesi V Sportin tv-haastattelussa.

– Uskoin, että on mahdollisuudet tosi korkealle, kun pääsin peesiin toisella ja kolmannella kierroksella.

Ruuskasen voimat riittivät Davosin 1 600 metrin korkeudessa maaliin asti hyvin.

– Sain vikalle kierrokselle hyvän kirin. Tuntui, että pystyin parantamaan sijoja lopussa, Ruuskanen jatkoi.

Ruuskanen oli hyvässä vireessä harjoitusleireillä ennen kauden alkua. Syyskauden tulokset eivät kuitenkaan olleet samalla tasolla ennen kuin Davosin vähähappisessa ilmassa.

– Kunto on mennyt parempaan suuntaan alkutalven vaikeuksien jälkeen. Nyt olen tyytyväinen, kun sain kunnonmukaisen suorituksen, Ruuskanen tiivisti alkukautensa.

Lindholm jaksoi ahdistaa kehoaan

Myös Remi Lindholm hiihti uransa parhaan sijoituksen maailmancupissa. Hän oli 11:s minuutin ja 22 sekunnin päässä voittajasta. Ruuskasesta hän 5,2 sekuntia.

- Ihan yes, kai elämäni paras veto, suksiaan Ruuskasen tapaan kiitellyt Lindholm arvioi suoritusta.

Myös Lindholm pääsi matkalla hyvään norjalaispeesiin, mutta viimeisen kierroksen hän joutui hiihtämään yksin.

– Aika tiukilla olin koko ajan. Viimeisellä kierroksella ajattelin, että nyt jos koskaan pitää kärsiä, Lindholm jatkoi.

Ruuskanen kertoi tähtäävänsä uudenvuodenaattona alkavalle Tour de Ski -kiertueelle. Lindholm kaavaili seuraavaksi kilpailukseen Rovaniemen Scandinavia cupia tammikuun alussa.

Vuorela ja Hyvärinen pettyivät

Markus Vuorela oli 30:s ja Perttu Hyvärinen 32:s. Kumpikaan ei ole saaneet hiihtoonsa tavanomaista varmuutta alkukauden kilpailuissa varsinkaan vapaalla hiihtotavalla.

– Vähän on vaihtelevaa. Olisi voinut mennä paremminkin. Tuntuu, että perinteinen sujuu paremmin. Vapaan tekniikka ei ole vielä valmista, Vuorela arvioi virettään V sportin haastattelussa.

Hyvärinen hiihti Beitostölenissä lupaavasti 12:nneksi perinteisen hiihtotavan kympillä. Sen jäljiltä Davosin tulos oli raju pettymys.

– Oli paska kisa. Niin paska, että huh-huh, Hyvärinen tuskaili tv-haastattelussa ja totesi tarvitsevansa pientä jäähyä rauhoittuakseen.

Hyvärinen kertoi jäävänsä Davosiin harjoittelemaan. Korkeanpaikan leiriltä hän liittyy Tour de Ski -kiertueelle, joka alkaa Val Müstairissa 31. joulukuuta.

Hans Christer Holund ja Sjur Röthe varmistivat kilpailussa Norjan kolmoisvoiton. Norjalaiset ottivat kilpailussa peräti kuusi kärkisijaa.