Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Omaisuutensa piilottelusta tuomittu Boris Becker vapautui vankilasta Englannissa kahdeksan kuukauden jälkeen

Entinen tennistähti Boris Becker on vapautettu vankilasta Britanniassa. Hän kärsi kahden ja puolen vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta englantilaisessa vankilassa omaisuutensa piilottamisesta.

Saksalainen Becker vapautettiin vankilasta kahdeksan kuukauden jälkeen, mediat kertoivat torstaina. Beckerin piti istua vähintään 15 kuukautta, mutta hänen kerrottiin saaneen ennenaikaisen vapautuksen osana ohjelmaa, jonka tarkoitus on helpottaa Britanniassa vallitsevaa pulaa vankilapaikoista.

Becker, 55, tuomittiin viime keväänä liki kolmen miljoonan euron omaisuuserien piilottamisesta ja velkojen salaamisesta. Velkojensa maksua karttaneen Beckerin kerrotaan siirtäneen suuria rahasummia yrityksen tililtään ja jättäneen ilmoittamatta omaisuuttaan Saksassa.

Becker teki henkilökohtaisen konkurssin vuonna 2017. Kolminkertainen Wimbledon-mestari ja entinen maailmanlistan ykköspelaaja on asunut Lontoossa vuodesta 2012.

Becker karkotettiin Britanniasta, ja hän saapui Saksaan torstaina.

Suuria voittoja, värikästä elämää

Lounais-Saksassa Leimenissä marraskuussa 1967 syntynyt Becker aloitti tenniksen jo lapsena, kun hänen isänsä rakensi kaupunkiin tenniskeskuksen.

Kansainvälisen läpimurtonsa Becker teki kesällä 1985, kun hän voitti Englannissa grand slam -kiertueen kruununjalokiviturnauksen Wimbledonin kaksinpelimestaruuden. Beckeristä tuli 17-vuotiaana nuorin Wimbledon-mestari kautta aikojen.

Hän sai lempinimen "Boom-Boom" hurjasta syötöstään. Hän voitti Wimbledonin uudelleen seuraavana vuonna ja neljä muuta grand slam -titteliä. Becker tienasi pelaajaurallaan lähes 50 miljoonaa euroa.

Becker lopetti pelaamisen vuonna 1999, mutta pysyi korkean profiilin hahmona BBC:n tenniskommentaattorina ennen kuin alkoi valmentaa Novak Djokovicia, joka voitti kuusi grand slam -mestaruutta vuosina 2014–2016.

Suurten tennistienestiensä vastapainoksi Becker on elämäntyylillään pistänyt rahaa palamaan. Hänen vuonna 2003 ilmestynyt ensimmäinen elämäkertakirjansa herätti kohua viinanhuuruisine tarinoineen luksushotelleista ja naisvalloituksista. Jo aiemmin Becker oli Saksassa tuomittu sakkoihin ja ehdollisen vankeuteen veronkierrosta.