Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

VaLePa katkaisi Hurrikaanin pitkän pisteputken lentopallon Mestaruusliigassa

VaLePa ei halunnut lauantaina viettää pitkää iltaa Loimaalla, vaan kukisti lentopallon miesten Mestaruusliigassa kotijoukkue Hurrikaanin 3–0. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa 8. lokakuuta Sastamalassa VaLePa oli voittanut 3–1. VaLePa-otteluiden välissä Hurrikaani sai vähintään pisteen kaikista kymmenestä ottelustaan.

Pistepörssiä johtava Kristers Dardzans teki Hurrikaanille 20 pistettä, mutta joukkueen toiseksi paras pelaaja vain viisi pistettä. Dardzans hyökkäsi 16 pistettä, muut yhteensä 17.

– Saimme myös Dardzansin iskuja hyvin vaimennettua. Ottelun alku oli tukkoinen, mutta kun saimme vastaanoton kuntoon, niin ottelu alkoi sujumaan, sanoi VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko.

Urpo Sivula teki vieraille 18, Sakari Mäkinen 15 ja Jacob Ekman 13 pistettä.

– Johdimme kolmatta erää 8–0, mutta luulotauti iski, ja olimme vähällä hävitä erän, Kangaskokko sanoi.

Loimu jätti PerPon ilman liigapisteitä

Liigan pistepörssissä kärkikolmikkoon kuuluva hakkuri Joonas Jokela teki 21 pistettä, kun liigakakkonen Raision Loimu kaatoi perjantaina yhden pisteen Vantaalla saaneen Perungan Pojat 3–1.

Yleispelaajista toisen polven pelaaja Sebastian Pozo Hernandez teki 16 ja Väinö Rahko 11 pistettä.

Pörssikakkonen Fredric Gustavsson teki PerPolle 25 ja Alvi Shurdhi 15 pistettä. Joukkue syötti kahdeksan ässää ja teki vain 10 syöttövirhettä, mutta hyökkäystehoissa se oli selvästi Loimua heikompi.

– Hävisimme toisen erän paljolti huonon syötön takia. Viisi syöttövirhettä ja viisi PerPon ässää meitä vastaan oli vähän liikaa, kommentoi Loimun valmentaja Mika Rantanen yhtä erätappiota.

PerPon joukkueesta puuttui yhä keskipelaaja Alexander Berggren, eikä aiemmin loukkaantunut Ville Järnvall ole vielä täydessä pelikunnossa. Jeremia Heinonen paikkasi kohtalaisesti keskellä Berggreniä.

Hurmos kukisti TuTo Volleyn

Talousvaikeuksissa oleva Karelian Hurmos kukisti Joensuussa TuTo Volleyn 3–1 vain noin 200 katsojan edessä.

– Katajalla oli peli ja muutakin päällekkäistä. Hyvä tunnelma hallissa oli ja kannustuksen kuuli, kommentoi Hurmoksen valmentaja Matti Alatalo.

Pelikentillä Hurmos on menestynyt hyvin, ja se on liigassa neljäntenä voitettuaan kymmenen ottelua neljästätoista. Lauantaina sen tehokkain oli 25 pistettä tehnyt Eetu Häyrinen, ja Mikko Räsänen teki 21 pistettä.

– Meillä oli hyvä vastaanotto ja tehokas hyökkäys. Myös puolustus toimi ja saimme hyvin vaimennuksia, Alatalo iloitsi.

Tuomas Siirilä olikin 10 pisteellä vieraiden ainoa kaksinumeroiseen saldoon yltänyt pelaaja.

Akaa-Volleyn Fazli hyvässä vireessä

Liigan pistepörssin neljättä sijaa miehittävä hakkuri Ali Fazli teki Akaa-Volleylle 18 pistettä, kun liiganousija Kyyjärven Kyky sai lähteä Viialan hallista pois ilman pisteitä ottelun päätyttyä 3–0.

Fazlin iranilainen maanmies Mohammedreza Beik tuki hyvin 14 pisteellä. Akaa-Volleyn pelaajista vain Greg Pettyn hyökkäysten onnistumisprosentti jäi 50:n alapuolelle.

Kahdeksantena pistepörssissä oleva hakkuri Oskari Keskinen oli 13 pisteellä Kyyjärven tehokkain. Kyky on voittanut 14 ottelusta kolme ja jatkaa viimeisenä. Pudotuspeliviivaan on matkaa yhdeksän pistettä.