Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Otteluseuranta | Pelicansilla älytön loppukiri JYP-ottelussa – Kaaneille kolmas voitto putkeen

3. erä

Pelicans sai heti kolmannen erän alussa loistavan sauman päästä johtoon, kun Tobias Winberg lähti boksiin. Lahtelaisten ylivoima on Liigan toiseksi tehokkainta heti Ilveksen jälkeen.

Tällä kertaa ylivoiman vaarallisimmasta paikasta vastasi kuitenkin JYP, kun Reid Gardiner pääsi hyvään paikkaan, mutta Jasper Patrikainen torjui komeasti.

Erän puolivälissä Tyler Kelleher otti huolimattoman jäähyn kokrkeasta mailasta. JYPin ykkösylivoima pyöritti ensimmäisen minuutin vaarallisesti, ja parhaan paikan sai Gardiner, joka tulitti kiekon tolppaan. Sitten askiin tuli kakkosylivoimaviisikko. Siihen asti täysin näkymättömissä vaeltanut lupaus Joakim Kemell. Kemell täräytti hurjan one-timerin ohi voimattoman Patrikaisen. Kyle Platzer ja Teemu Suhonen kirjauttivat syöttöpisteet. JYPin johtomaali syntyi ajassa 50.46.

Vain vajaa minuutti myöhemmin Pelicansille aukesi mahdollisuus ylivoimalla, kun Samuel Salonen kampitti Toni Utusen. Sekin erikoistilanne valui isänniltä hukkaan.

Kaanit ei kuitenkaan luovuttanut, vaan joukkue viritti todellisen takaa-ajon. Sen käynnisti Lars Bryggman, joka purjehti laidasta hienojen kikkailujen jälkeen keskustaan ja ampui kiekon ohi Vehviläisen. Iikka Kangasniemi ja Sakke Hämäläinen tekivät esityön.

Kirin huipensi Tyler Kelleher ajassa 59.05 napauttamalla pienestä kulmasta kerrassaan jäätävän rannekudin Vehviläisen selän taakse. Se osuma riitti tuomaan Pelicansille 4–3 voiton ja samalla kolmannen peräkkäisen voiton.

2. erä

Toisen erän ensimmäiset seitsemän minuuttia mentiin kotijoukkueen merkeissä. Vaikka kiekko pyöri pääasiallisesti JYPin kenttäpäädyssä, mitään huippuvaarallista Pelicans ei saanut aikaan. Hieman ennen erän puoliväliä JYP sai pitkän hyökkäyksen aikaiseksi. Kaanien kakkosketju Otto Kivenmäki, Lukas Jasek ja Miika Roine joutui pyörimään omissa niin pitkään, että pohkeet huusivat hoosiannaa. Vieraiden pyöritys päättyi Eetu Peltolan hyvään syöttöön luukulle, josta Samuel Salonen pääsi ohjaamaan. Jasper Patrikainen oli tilanteessa kuin muuri.

Erän jälkimmäinen puolikas olikin sitten puhtaasti jyväskyläläisten. JYP paineisti hurjasti eikä antanut isännille hetken rauhaa. Pelicansin kiekollinen peli jäi olemattomaksi ja peli meni pelkäksi taisteluksi.

Lopulta JYP sai sen, minkä se totuuden nimissä myös ansaitsi. Tasoitusmaali 2–2:een syntyi ajassa 37.43, kun joukkueen kultakypärä Jerry Turkulainen sijoitti pienestä kulmasta kiekon ohi Patrikaisen. Tobias Winberg ja Sami Niku saivat syöttöpisteet.

Turkulainen on koonnut jo kunnioitettavat 30 tehopinnaa (7+23).

Pelicansille jäi kosolti petraamisen varaa päätöserään.

1. erä

Pelicans sai salama-alun lauantain kotimatsiin jyväskyläläistä JYPiä vastaan. Ajassa 3.04 Otto Kivenmäki avasi maalihanat. Lukas Jasek ja Petteri Riihinen tekivät esityön Kivenmäen kauden seitsemänteen osumaan. Maali tuli helposti, sillä Kivenmäen laukaus ei ollut maailmanluokkaa, mutta niin vain kiekko lipui ohi Veini Vehviläisen.

JYPin tasoitus tuli kuitenkin lähes heti perään. Pelicans selvitti Peter Anderssonin kaksiminuuttisen, mutta saman tien kun isännät tulivat täysilukuisiksi, JYP iski. Jerry Turkulainen löysi neliön keskeltä Reid Gardinerin, joka yllätti Jasper Patrikaisen. 1–1-tasoitus syntyi ajassa 9.48.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Kaanit siirtyi uudestaan johtoon. Severi Lahtinen hukkasi kiekon omissa, eikä kotijoukkue jättänyt saumaansa käyttämättä.

Iikka Kangasniemi ja Lars Bryggman säntäsivät ylivoimahyökkäykseen ja tuloksena oli komea maali.

Kangasniemi viivytti ja viivytti syöttöään, mutta sitten kun se lähti, pääsi Bryggman nautiskelemaan maalin kulmalta kauden viidettä maaliaan. Osuma pysäytti pelikellon aikaan 12.21.

Avauserän todellinen soturi oli lahtelaispakki Teemu Eronen, joka otti kaksi isoa blokkia. Kuuden minuutin kohdalla Eronen blokkasi Gardinerin tulisen vedon. Puolustaja tuli ontuen ja irvistäen vaihtoon. Erosen sisusta kertoi se, että hän tuli heti seuraavassa vaihdossa jäälle, kun JYP pelasi ylivoimaa. Ylivoiman ensimmäinen veto lähti Juuso Puustisen lavasta ja kuinka ollakaan se tärähti suoraan Erosen jalkaan. Kaanien peliaikakuningas sai kotiyleisöltä raikuvat suosionosoitukset.

Erän lopussa Bryggman karkasi vielä puolittaiseen läpiajoon, mutta sen tilanteen Vehviläinen selvitti tyylikkäästi.