Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Sairaalahoidossa oleva Pele lähetti rohkaisevan viestin: "Olen vahva, ja minulla on paljon toivoa"

Jalkapallon brasilialaislegenda Pele on ollut vajaan viikon ajan sairaalahoidossa hengitystieinfektion takia. Huhut pelaajasuuruuden terveydentilan heikentymisestä vahvistuivat lauantaina, kun brasilialaismedia väitti, että Pele on siirretty palliatiiviseen hoitoon Sao Paulon Albert Einstein -sairaalassa.

Pele on kärsinyt viime vuosina terveysongelmista ja viettänyt sairaalassa useita jaksoja esimerkiksi paksusuolisyövän hoidon takia. Pele, 82, ja häntä hoitavat lääkärit julkaisivat myöhemmin lauantaina rohkaisevat viestit, joissa vakuutettiin pelaajalegendan olevan kunnossa.

– Ystäväni, haluan, että kaikki pysyvät rauhallisina ja positiivisina. Olen vahva, minulla on paljon toivoa ja noudatan hoitoani tavalliseen tapaan, Pele sanoi lauantai-iltana Instagram-tilillään.

Sairaalan lääkärit sanoivat lausunnossaan, että Pelen tila on vakaa.

Useat jalkapallon MM-pelaajat, kuten ranskalaiskomeetta Kylian Mbappe ja englantilaistähti Harry Kane, osoittivat lauantaina tukensa Pelelle.

– Rukoilkaa kuninkaan puolesta, Mbappe kirjoitti Twitter-tilillään.

Peleä pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaimmista jalkapalloilijoista. Brasilialaishyökkääjä on ainoa pelaaja, joka on voittanut urallaan kolme jalkapallon maailmanmestaruutta (1958, 1962, 1970).

Sosiaalisen median viestissään Pele kertoi seuraavansa innolla Brasilian otteita Qatarin MM-kisoissa. Kuudetta maailmanmestaruuttaan jahtaava Brasilia kohtaa maanantaina neljännesvälierässä Etelä-Korean.