Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Eero Hirvonen lykki "räät liikkeelle" – Minja Korhonen piti 16. sijansa hiihto-osuudella

Suomen Eero Hirvonen palasi yhden poikkeuksen jälkeen tasaiseen sarjaansa yhdistetyn miesten maailmancupissa Norjan Lillehammerissa. Hän hyppäsi HS98-mäestä 92,5 metriä, lähti ladulle 20:ntena ja nousi kymmenen kilometrin hiihto-osuudella 17:nneksi.

Viime viikonloppuna Rukalla hän oli 12:s ja 15:s, mutta romahti kolmannessa kilpailussa 38:nneksi. Sen jälkeen hän on kärsinyt flunssasta.

– Hiihto ei ollut ihan sellaista, mitä sen pitäisi olla. Tavallaan meni suunnitelmien mukaan, pääsin herrojen kyytiin ja lepuuttamaan hetkeksi, Hirvonen kertasi lauantain kilpailua Viasatin televisiohaastattelussa.

Hän lähti ladulle 1.08 minuuttia kärjen jälkeen ja pyrki hyvään letkaan, mutta puhti ei riittänyt nousemaan kolmea sijaa enempää.

– (Vinzenz) Geiger on kovassa kunnossa ja lähti menemään toisella kierroksella. En kestänyt mukana loppuun asti, Hirvonen myönsi.

– Hyvässä kunnossa tuollainen kyyti pitäisi kestää, enkä epäile ettenkö kestäisi, kun olen hyvässä kunnossa. Rukalta asti on ollut sellaista, etten ole 100-prosenttisessa kunnossa.

Norjan Jens Lurås Oftebro voitti 9,5 sekunnin erolla maanmieheensä Jarl Magnus Riiberiin. Saksan Geiger nousi lopulta kolmanneksi ja jäi voittajasta 39,2 sekuntia. Hirvonen saapui maaliin 1.11,8 minuuttia Oftebron jälkeen.

Herola ei ottanut riskiä

Ilkka Herola oli mäkiosuuden jälkeen 22:s ja olisi päässyt ladulle kymmenen sekuntia Hirvosen jälkeen, mutta jätti hiihdon väliin varotoimenpiteenä. Hiihtoliiton mukaan Herola sai yöllä lieviä ylähengitystieoireita.

Sunnuntaina miehet hyppäävät HS140-mäestä ja hiihtävät kymmenen kilometriä.

– Jospa loputkin räät lähtisivät liikkeelle ja hönkisin ladulla vähän paremmin. Yksi harjoituskierros mäestä ja kisaan. Se on ollut kiva mäki, Hirvonen paalutti.

Minja Korhonen oli 16:s naisten kilpailussa. Hän leiskautti 83 metriä ja lähti viiden kilometrin hiihtoon 16:ntena. Hän säilytti asemansa ja paransi kuusi sijaa perjantaihin verrattuna.

Perjantaina 20:nneksi sijoittunut Alva Thors oli nyt 22:s ja Annamaija Oinas jälleen 30:s.

Gyda Westvold Hansen ja Ida Marie Hageniin sivakoivat Norjalle kaksoisvoiton. Itävallan Lisa Hirner taipui kolmanneksi.