Lentopallonaiset pääsevät EM-areenalla huutomyrskyyn

Perjantaina suomalaiset pelasivat 420 katsojan edessä, ja suomalaisfanien kannustushuudot kantoivat kentälle asti. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

STT

Lentopallon EM-turnauksen avausottelussaan naisten maajoukkue koki eilen maailmanmestari Serbian tehon. Toisessa pelissä vastus ei juuri helpotu, sillä kotijoukkue Turkki on Euroopan arvolistalla viidentenä.

Eilen suomalaiset pelasivat 420 katsojan edessä. Monella pelaajalla on Ankarassa perhettä katsomossa, joten suomalaisfaneja riitti niin paljon, että Suomi-huudot kantoivat kentälle asti. Toisin taitaa käydä lauantaina.

Perjantai-iltana Turkin ja Kreikan myöhäisottelussa 10 400 katsojaa vetävän hallin istuimet olivat jo paremmin käytössä kuin Suomen ottelussa. Lähes 7 000 katsojaa mölysi antaumuksella koko ottelun ajan eikä kaihtanut vastustajalle buuaamista.

– Toivottavasti lauantaina on tupa täynnä, Suomen päävalmentaja Tapio Kangasniemi toivoi.

Turkki voitti avausottelussaan Kreikan 3–0, ja päätöserän kotiyleisön suosikit veivät nimiinsä peräti 25–8.

Päävalmentajan Kangasniemi kuvaa Turkkia on aivan erityyppiseksi joukkueeksi kuin avausvastustaja Serbia.

– Turkki pelaa nopeaa ja räiskyvää lentopalloa. Heidän pelitapansa on 2010-luvulta, Kangasniemi sanoi ja piti Serbiaa lähinnä kovien hyökkääjien temmellyskenttänä.

– Jos rumasti sanoo, Serbiaa ei tarvitse ihan kauheasti edes valmentaa. Katsoo vaan, että pelaajat pysyvät ruodussa ja sanoo, että hyökätkää pallo maahan, Kangasniemi heitti.

Ranska näytti esimerkkiä

Joukkueiden rankingit heittivät häränpyllyä jo turnauksen avauspäivänä, kun Ranska yllätti Bulgarian 3–2. Turkkia vastaan Suomi on ennakkoon altavastaaja, mutta Ranskan esimerkki rohkaisee.

– Kaikki ottelut alkavat nollanolla-tilanteesta, keskipelaaja Roosa Laakkonen muistutti.

Hän iloitsi avausottelun jälkeen siitä, että Suomi sai onnistumisia myös maailman kovinta joukkuetta Serbiaa vastaan. Niin tasokkaan ryhmän peliä hän oli muiden suomalaisten tavoin kokenut vain kuvanauhalta.

Libero Roosa Koskelo iloitsi Serbia-ottelussa siitä, että hän sai aloitusten vastaanotossa runsaasti töitä ja kunnon tuntuman pelaamiseen.

– Päivä kerrallaan ja peli kerrallaan keskitytään. Serbia-pelissä oli paljon hyvää, vaikka tulos oli mikä oli, Koskelo sanoi.

Suomella on turnauksessa kuormittava alku, sillä kolmeen päivään tulee kolme peliä. Serbiaa ja Turkkia seuraa Kreikka sunnuntaina.

Turkin ja Suomen ottelu alkaa Ankarassa kello 19.30

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Korona aiheuttaa osalle potilaista pitkäkestoisia oireita, joihin ei ole selitystä – "Monella on ollut vähätteleviä kokemuksia lääkärissä", sanoo liki 3 kuukautta sairastanut Joni Savolainen
 2. Koko viime kauden huilannut hiihtosuunnistaja Siiri Saalo häkeltyi Lahden lyseon urheilulukiolta saamastaan tunnustuksesta
 3. Purkupiha oy:n tulipalon sammutustyöt päätökseen Lahdessa, nyt käynnissä tarkkailuvaihe – "Ei olisi ennenkuulumatonta, että palo voisi vielä jostain syttyä"
 4. Kivimaan koulussa Lahdessa Suvivirsi raikaa tänä vuonna videolla – katso koulun kevätjuhlakooste
 5. Tutut koulut lakkautusuhan alla Orimattilassa
 6. Nastopoli paras Päijät-Hämeen lukioista STT:n lukiovertailussa – rehtori antaa kunnian abeille, mutta "peruskoulun arvosanoja ei voi vertailla keskenään"
 7. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto varoittaa: Suomelle voi käydä kuten Italialle ja Kreikalle – talouskriisien lasku jää nuorille työikäisille
 8. Heinolaan ei rakenneta uutta seurakuntataloa
 9. Enni Ahtiainen, 29, luki salaa ylioppilaaksi ja löi koko sukunsa ällikällä – "Ostin äidilleni lahjaksi lyyran ja videokuvasin reaktion, kun hän avasi paketin"
 10. Tuomo Nieminen oli juuri aloittamassa uudessa työssä johtajaylilääkärinä, kun pandemia levisi Suomeen – Lahden loistavat maastot auttoivat tuulettamaan päätä hektisinä aikoina
 11. Pääkirjoitus: Hoitajille jäi käteen vain luu
 12. Koulujen avaaminen ei pahentanut epidemiaa – "Tekoa ei ainakaan tässä vaiheessa voi virheeksi julistaa"
 13. 29.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei edelleenkään uusia koronavirustartuntoja
 14. Kimmo Kankaan Esalainen: Kauppojen ja ravintoloiden pelikoneet saisi sulkea pysyvästi
 15. Vene-Tauriaisella Lahdessa alkaa uusi ravintolaprojekti, vene-drive-in, jonka autokaista palvelee ympäri vuoden: "Nyt tehdään eikä vain puhuta"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Fingerpori 29.5.2020
 2. Fingerpori 28.5.2020
 3. Purkupiha oy:n tulipalon sammutustyöt päätökseen Lahdessa, nyt käynnissä tarkkailuvaihe – "Ei olisi ennenkuulumatonta, että palo voisi vielä jostain syttyä"
 4. Enni Ahtiainen, 29, luki salaa ylioppilaaksi ja löi koko sukunsa ällikällä – "Ostin äidilleni lahjaksi lyyran ja videokuvasin reaktion, kun hän avasi paketin"
 5. Katso video: Lahtelaiset muusikot taltioivat Suvivirren, solistina Dimitri Keiski - katso esitys täältä
 6. Jokimaan palopaikalta leviää yhä savua - "Jos oireita tulee, niin asukkaiden pitää ottaa yhteyttä Akuutti24:een"
 7. Pääkirjoitus: Hoitajille jäi käteen vain luu
 8. Vene-Tauriaisella Lahdessa alkaa uusi ravintolaprojekti, vene-drive-in, jonka autokaista palvelee ympäri vuoden: "Nyt tehdään eikä vain puhuta"
 9. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto varoittaa: Suomelle voi käydä kuten Italialle ja Kreikalle – talouskriisien lasku jää nuorille työikäisille
 10. Poliisi löysi kadoksissa olleen Orimattilassa
 11. 29.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei edelleenkään uusia koronavirustartuntoja
 12. Kolme lahtelaista matematiikanopettajaa sai stipendin kiitoksena ansioituneesta työstä – "Matematiikkaa voidaan soveltaa niin ilmastonmuutoksen kuin koronapandemian ratkaisemisessa"
 13. Tuomo Nieminen oli juuri aloittamassa uudessa työssä johtajaylilääkärinä, kun pandemia levisi Suomeen – Lahden loistavat maastot auttoivat tuulettamaan päätä hektisinä aikoina
 14. Näppis: Purkupihastakin lähtee aikamoinen savupilvi, millaisia mustia pilviä nouseekaan purku- eli Kierrätyspuistosta?
 15. Synnyttäjiä koskevia rajoituksia höllennetään Päijät-Hämeessä – hyvinvointiyhtymä pitää osan rajoituksista voimassa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.