Landen Paukku voitti suomenhevosten Derbyn

STT

Jyväskylän Killerin raviradalla ajettu 5-vuotiaiden suomenhevosten Derby oli ennakkosuosikki Landen Paukun juhlaa, vaikka se sai todella kovan haasteen matkalla keulaan prässänneeltä Vixeliltä. Jani Suonperän suojatti jyräsi kuitenkin tämän edelle maalisuoralla ja vei 45 000 euron ykköspalkinnon. Alun johtanut Hiioppi oli kärkiparin takana kolmas.

– Perttusen Tapio onnitteli jo loppukaarteessa, mutta hänen Vixeli lähti vastaamaan maalisuoralla. Oli tiukka kisa, Suonperä kuvaili seremonioissa.

Suonperän mukaan Landen Paukku oli derbyn finaalissa parempi kuin sen karsinnassa.

– Se ravasi nyt paremmin. Hienolta tuntuu voittaa. Ei tähän taas sanat riitä. Landen Paukku on vahva, nopea, rauhallinen ja tosi viisas hevonen.

Sobel Conway ylivoimaiseen voittoon Porissa

Superlauantain Toto75-rivi päättyi Sobel Conwayn hurjaan juoksuun Porissa. Se kiri ylivoimaiseen voittoon hurjalla tuloksella 09,7, joka sivuaa Brad De Veluwen Suomen ennätystä. Olli Koivunen ylisti hevosta voittajahaastattelussa ja sanoi, ettei ole koskaan ajanut niin hyvää hevosta.

Terho Rautiaisen ajama ja valmentama Camri puristi suomenhevosten avoimen ryhmän voittoon Porissa. Se jäi mailin ryhmäajossa johtavan rinnalle, mutta oli siitäkin vahvin maalisuoralla. Keulassa juossut Nopsan Vauhti jäi niukasti toiseksi. Suosikki Välähdys laukkasi lähdössä pahoin. Harri Kotilaisen Liisan Tulilintu teki Killerillä ajetussa tammojen ryhmässä hurjan juoksun kirimällä alkulaukan jälkeen voittoon.

Kierroksen avauskohteessa Diesel Degato leiskautti vauhdikkaaseen kiriin viimeisellä takasuoralla. Se eteni vauhdilla kärjen rinnalle loppukaarteessa ja jatkoi maalisuoralla varmaan voittoon. Toisessa kohteessa Donato E. onnistui pitkästä aikaa. Jarno Kauhasen laittelema hevonen avasi Esa Holopaisen ajamana johtoon, mistä voitti selvästi. Rivin viidennessä kohteessa kenttä kääntyi lopussa. Emma Väreen Carleman kiri taustalta aidanviertä pitkin niukasti kärkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Korona aiheuttaa osalle potilaista pitkäkestoisia oireita, joihin ei ole selitystä – "Monella on ollut vähätteleviä kokemuksia lääkärissä", sanoo liki 3 kuukautta sairastanut Joni Savolainen
 2. Nuorehko mies kaahasi Heinolassa Lusin suoralla ja ohitti poliisimoottoripyörän
 3. Purkupiha oy:n tulipalon sammutustyöt päätökseen Lahdessa, nyt käynnissä tarkkailuvaihe – "Ei olisi ennenkuulumatonta, että palo voisi vielä jostain syttyä"
 4. Malja keväälle virtuaalisesti – katso Vääksyn lukion kevätjuhla tästä
 5. Koko viime kauden huilannut hiihtosuunnistaja Siiri Saalo häkeltyi Lahden lyseon urheilulukiolta saamastaan tunnustuksesta
 6. Kivimaan koulussa Lahdessa Suvivirsi raikaa tänä vuonna videolla – katso koulun kevätjuhlakooste
 7. Tutut koulut lakkautusuhan alla Orimattilassa
 8. Nastopoli paras Päijät-Hämeen lukioista STT:n lukiovertailussa – rehtori antaa kunnian abeille, mutta "peruskoulun arvosanoja ei voi vertailla keskenään"
 9. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto varoittaa: Suomelle voi käydä kuten Italialle ja Kreikalle – talouskriisien lasku jää nuorille työikäisille
 10. Heinolaan ei rakenneta uutta seurakuntataloa
 11. Katso video: Lahtelaiset muusikot taltioivat Suvivirren, solistina Dimitri Keiski - katso esitys täältä
 12. Enni Ahtiainen, 29, luki salaa ylioppilaaksi ja löi koko sukunsa ällikällä – "Ostin äidilleni lahjaksi lyyran ja videokuvasin reaktion, kun hän avasi paketin"
 13. Tuomo Nieminen oli juuri aloittamassa uudessa työssä johtajaylilääkärinä, kun pandemia levisi Suomeen – Lahden loistavat maastot auttoivat tuulettamaan päätä hektisinä aikoina
 14. Pääkirjoitus: Hoitajille jäi käteen vain luu
 15. Koulujen avaaminen ei pahentanut epidemiaa – "Tekoa ei ainakaan tässä vaiheessa voi virheeksi julistaa"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Fingerpori 29.5.2020
 2. Fingerpori 28.5.2020
 3. Purkupiha oy:n tulipalon sammutustyöt päätökseen Lahdessa, nyt käynnissä tarkkailuvaihe – "Ei olisi ennenkuulumatonta, että palo voisi vielä jostain syttyä"
 4. Enni Ahtiainen, 29, luki salaa ylioppilaaksi ja löi koko sukunsa ällikällä – "Ostin äidilleni lahjaksi lyyran ja videokuvasin reaktion, kun hän avasi paketin"
 5. Katso video: Lahtelaiset muusikot taltioivat Suvivirren, solistina Dimitri Keiski - katso esitys täältä
 6. Jokimaan palopaikalta leviää yhä savua - "Jos oireita tulee, niin asukkaiden pitää ottaa yhteyttä Akuutti24:een"
 7. Fingerpori 30.5.2020
 8. Pääkirjoitus: Hoitajille jäi käteen vain luu
 9. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto varoittaa: Suomelle voi käydä kuten Italialle ja Kreikalle – talouskriisien lasku jää nuorille työikäisille
 10. Vene-Tauriaisella Lahdessa alkaa uusi ravintolaprojekti, vene-drive-in, jonka autokaista palvelee ympäri vuoden: "Nyt tehdään eikä vain puhuta"
 11. 29.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei edelleenkään uusia koronavirustartuntoja
 12. Tuomo Nieminen oli juuri aloittamassa uudessa työssä johtajaylilääkärinä, kun pandemia levisi Suomeen – Lahden loistavat maastot auttoivat tuulettamaan päätä hektisinä aikoina
 13. Synnyttäjiä koskevia rajoituksia höllennetään Päijät-Hämeessä – hyvinvointiyhtymä pitää osan rajoituksista voimassa
 14. Kolme lahtelaista matematiikanopettajaa sai stipendin kiitoksena ansioituneesta työstä – "Matematiikkaa voidaan soveltaa niin ilmastonmuutoksen kuin koronapandemian ratkaisemisessa"
 15. Näppis: Purkupihastakin lähtee aikamoinen savupilvi, millaisia mustia pilviä nouseekaan purku- eli Kierrätyspuistosta?

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.