Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

MM-pallovalmistaja Adidas: Ronaldo ei osunut palloon Portugalin avausmaalissa

Cristiano Ronaldo ei osunut palloon Portugalin avausmaalissa jalkapallon MM-turnauksessa maanantai-iltana pelatussa Portugali–Uruguay-ottelussa, kertovat ottelussa käytetyn pallon antamat tiedot. Näin totesivat Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa sekä MM-pallot valmistava Adidas tiistaina ESPN:lle.

Portugalin avausmaali 2–0-voitossa syntyi 54. peliminuutilla, mutta maalintekijästä oli epäselvyyttä. Bruno Fernandesin keskityspallo näytti koskeneen Ronaldon päätä matkallaan Uruguayn maaliin, mutta jo tv-hidastukset näyttivät vihjaavan siihen, ettei maalia tuuletellut Ronaldo ikinä palloon koskenut. Osuma merkittiin Fernandesille, ja Ronaldon nousu toisen portugalilaislegendan Eusebion rinnalle yhdeksän MM-maalin mieheksi jää odottamaan tulevaa.

Vahvistuksen Fernandesin maalille toi Adidas tutkittuaan pallon sisältä löytyvää teknologiaa, joka antaa tarkkaa tietoa varsinkin VAR-videotuomaroinnin hyödynnettäväksi. Se havainnoi kaikki kosketukset pelivälineeseen.

– Virallisessa kisapallossa olevaa Connected Ball -teknologiaa hyödyntäen voimme ehdottomasti osoittaa, että Cristiano Ronaldolla ei ollut minkäänlaista kontaktia palloon ottelun avausmaalissa. Sensorin antamat tiedot ovat hyvin tarkkoja, ESPN raportoi Fifan sille välittämän Adidaksen tiedonannon viestin.

Pelin jälkeen sekä Fernandes että Portugalin valmentaja Fernando Santos olivat vielä epätietoisia siitä, kuka maalin isä lopulta oikein oli.

– Juhlin (maalia) niin kuin se olisi ollut Cristianon tekemä. Minusta näytti, että hän koski palloon. Tarkoitukseni oli keskittää pallo hänelle. Mutta tekipä maalin kuka tahansa, olemme iloisia voitosta, ja tärkeintä oli saavuttaa tavoitteemme eli pääsy seuraavaan vaiheeseen, Fernandes jutteli Portugalin jatkopaikan varmistaneen voiton jälkeen.