Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lahti Basketball syvässä kuopassa – Honka rokotti lahtelaisten puolustusvirheistä

Lopputulos 101–90. Tappio oli lahtelaisille jo seitsemäs peräkkäinen.

1. puoliaika:

Lahti Basketball lähti katkaisemaan kuuden ottelun mittaista tappioputkeaan Korisliigassa Tapiolan Honkaa vastaan sunnuntaina.

Espoolaistenkin alkusyksy on ollut vaikea. Honka on voittanut vain kaksi ja hävinnyt yhdeksän kamppailua. Lahtelaisten saldo on neljä voittoa ja kahdeksan tappiota. Korisliigan jumbona on Korihait, joka on voittanut niin ikään kaksi ottelua. Siksi sunnuntain pelin panos on iso, koska sarjan viimeiseksi jäävä joukkue putoaa 1. divisioonaan.

LaBa aloitti Honka-matsin terävästi. Sentteri Henri Ventoniemi teki nopeaan tahtiin kuusi pistettä. Honka kuitenkin roikkui helposti pelissä mukana. LaBa oli jälleen kerran puolustuspäässä isoissa ongelmissa. Honka teki ajoittain luvattoman helppoja koreja. Avauskympin jälkeen tilanne oli 22–26.

Toisen jakson ensimmäiset minuutit olivat isäntien kannalta murheelliset. Hyökkäys seisahtui täysin, ja kun samalla räikeät puolustusvirheet jatkuivat, Honka repi pikkuhiljaa eroa suuremmaksi.

15 minuutin kohdalla espoolaisten jenkki Jahlil Tripp teki kovan kolmen pisteen suorituksen, ero venähti jo 17 pisteeseen (27–44). LaBan kiusana hääri Tripin rinnalla Malcolm Duvivier, joka osui sekä kaukaa että läheltä. LaBalla oli jatkuvia vaikeuksia sekä palloskriini että -apupuolustustilanteissa. Joukkueen peli-ilme oli myös kumman vaisu. Hyvästä yhteishengestä ei näkynyt kuin muutama yksittäinen pilkahdus.

Puoliajalle lähdettiin lukemista 36–55. Jahlil Tripp heitti 19 ja Duvivier 17 pistettä. LaBan tehokkain oli Ventoniemi kahdeksalla pisteellään. LaBa kiskoi kolmoset surkealla 21 prosentin tarkkuudella (3/14). Pelitilanneheittojen prosentti oli vaatimaton 38, 15/39.

2. puoliaika:

Lahti Basketball tuli sisuuntuneena puoliajan jälkeen takaisin parketille. Kaikesta näki, että joukkueen valmennus oli pitänyt omilleen kunnon palopuheen.

Kolmas jakso alkoikin valoisasti, kun Erik Sajantila upotti heti ensimmäisestä hyökkäyksestä kolmosen. Yhteensä Sajantila heitti jakson aikana kolme onnistunutta kaukoheittoa. 

Mutta iso kuva ei muuttunut kolmannella kympillä. LaBa vei jakson nimiinsä 27–25, mutta siitä huolimatta ero oli Hongan hyväksi 80–63. Puolustuspään ongelmat tekivät sen, etteivät isännät pystyneet juuri kaventamaan eroa.

Päätösjaksolla LaBa lähti hurjaan takaa-ajoon. Honka pelasi huomattavasti kapeammalla materiaalilla kuin kotijoukkue ja se alkoi näkyä. Espoolaisten pistetehtailu tyrehtyi ja LaBa hiipi lähemmäksi.

Viisi minuuttia ennen loppua Honka johti kymmenen pistettä (75–85). Seuraavasta hyökkäyksestä Michael Ertel pussitti kolmosen ja kavensi eron seitsemään. Juuri kun LaBa oli saamassa hengen päälle, joukkue sortui muutamaan nukahdukseen ja Honka vei kuin varkain 4–0-runin ja venytti johtonsa yhteentoista.

Viimeiset minuutit edettiin espoolaisten kymmenen pisteen turvallisessa johdossa.

Loppulukemat merkittiin Hongan hyväksi pistein 101–90. Tappio oli lahtelaisille jo seitsemäs peräkkäinen.

Lahden parhaat pistemiehet olivat Michael Ertel (23) ja Erik Sajantila (15). Hongan pisterohmuina kunnostautuivat Jahlil Tripp (33) sekä Malcolm Duvivier (29).