Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Iranin päävalmentaja Queiroz närkästyi Klinsmannin syytöksistä – "Nuo huomautukset ovat häpeäksi jalkapallolle"

Hyökkääjälegenda Jürgen Klinsmannin kommentit Iranin jalkapallomaajoukkueen käytöksestä saivat maan päävalmentajan Carlos Quierozin raivon partaalle. Saksalaisen Klinsmannin mukaan Iranin joukkue pelasi tärkeässä MM-lohkokamppailussa Walesia vastaan epäurheilijamaisesti ja Iranin valmennusryhmä yritti vaikuttaa ottelun tuomaristoon.

Saksan ja Yhdysvaltojen päävalmentajana toiminut Klinsmann esitti kommenttinsa BBC:n asiantuntijana. Klinsmann toimii Qatarin MM-turnauksessa myös Kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan teknisessä asiantuntijaryhmässä.

Iran kaatoi Walesin loppuhetkien maaleilla 2–0. Klinsmannin mielestä Iran sai vastustajansa keskittymisen herpaantumaan räikeillä rikkeillä ja tuomarivaikuttamisella.

– He yrittävät vaikuttaa tuomariin. Näimme, miten heidän vaihtopenkkinsä ryntää aina linjatuomarin ja neljännen erotuomarin luokse. He puhuvat jatkuvasti tuomareille, ja kentällä he (iranilaispelaajat) ovat jatkuvasti erotuomarin nenän edessä... se kuuluu heidän kulttuuriinsa, Klinsmann sanoi.

"Odotamme eroamistasi"

Kokenut portugalilaisvalmentaja Queiroz kutsui Klinsmannin kommentteja häpeällisiksi.

– Et tunne minua henkilökohtaisesti, mutta kyseenalaistat luonteeni tyypillisellä ylemmyydentunteella. Vaikka kunnioitan sinua siitä, mitä teit peliurallasi, nuo huomautukset Iranin kulttuurista, maajoukkueesta ja pelaajistani ovat häpeäksi jalkapallolle, Queiroz kirjoitti Twitterissä.

Queiroz kutsui Klinsmannin Iranin harjoituksiin tutustumaan joukkueeseen, mutta yhdellä ehdolla: saksalaisen pitäisi ensin erota asiantuntijatehtävästään Fifassa.

– Odotamme eroamistasi ennen kuin vierailet harjoituksissamme, Queiroz tylytti.

MM-kisoissa kolme pistettä kerännyt Iran kohtaa kahden pisteen Yhdysvallat tiistaina B-lohkon päätöskierroksella. Tasapeli riittää viemään Iranin ensimmäistä kertaa MM-kisojen pudotuspeleihin, jos Wales ei voita Englantia.