Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Muutaman pienen virheen tehnyt Minetit lähtee takaa-ajajana joukkuevoimistelun MM-finaaliin

Bulgarian maajoukkue piti suomalaiset takanaan joukkuevoimistelun maailmanmestaruuskilpailuissa Itävallassa ja pääsee 0,15 pisteen johdossa sunnuntaiseen loppukilpailuun. Grazin MM-kisoista ennakoitiin suomalaisten mitalijuhlaa, koska lajin toinen mahtimaa Venäjä on suljettu kilpailuista.

Alkukilpailun perusteella mitalit ovat yhä suomalaisten ulottuvilla, mutta Bulgarian maajoukkue heitti haasteen ja kiilasi kärkeen. Tuomaristo nosti 19,05 pistettä saaneen bulgarialaisjoukkueen johtoon.

Viimevuotista Helsingistä hankittua MM-voittoaan puolustava Minetit on kakkosena ja tavoittelee joukkueen neljättä maailmanmestaruutta. Mestaruus ratkeaa kahden esityksen yhteispisteillä, joten kultamitali ei ole karannut joukkueelta.

– Saimme tehtyä alkukilpailussa hyvän suorituksen, johon kuitenkin mahtui muutama pieni virhe. Lähdemme huomiselle korjaamaan nämä, sanoi Minettien kapteeni Sanni Hartman Voimisteluliiton tiedotteessa.

Ensimmäistä vuottaan kapteenina toimiva Hartman kannustaa joukkuettaan kisakanveesin ulkopuolelta, sillä hän toipuu polvileikkauksesta.

Minettien voimistelijat tulevat Tampereen Sisusta, jyväskyläläisestä Tanssi- ja voimisteluseura Illusionista ja Sport Club Vantaasta.

Toisena suomalaisjoukkueena loppukilpailuun voimisteli pääkaupunkiseudun Gloria, joka sai alkukilpailusta 18,7 pistettä. Alkukilpailussa kolmanneksi voimistelleen Glorian naiset edustavat Attitude Sportsia, Eliseä ja Pakilan Voimistelijoita. Joukkueen kapteeni Laura Airila ennakoi viime viikolla mediatilaisuudessa, että Glorialla on mahdollisuus kiilata kahden parhaan suomalaisjoukkueen kaartiin ja finaaliin.

– Saimme tehtyä tavoitteiden mukaisen suorituksen alkukilpailuissa. Valmistautuminen oli hyvä, ja suoritus sujui todella hyvin. Huomenna lähdetään nauttimaan tällä ohjelmalla, Airila sanoi kisan jälkeen tiedotteessa.

Espoolainen OVO Team pettyi MM-areenalla toisena vuonna peräkkäin. Viime vuoden MM-kotikisoissa joukkue jäi neljänneksi, ja nyt karkasi finaalipaikka. MM-kisoissa vain kaksi joukkuetta maata kohden hyväksytään loppukilpailuun. Mitalia tavoitellut OVO Team oli alkukilpailun viides 18,45 pisteellään. Espoolaisten edelle kiilasi myös neljänneksi 18,5 pisteellään voimistellut virolainen Siidisabad.

Alle 16-vuotiaiden juniorien sarjassa Suomella on kaksoisjohto ennen loppukilpailua. Kärjessä on Minetit Junior 18,8 pisteellään ja toisena OVO Junior Team 18,5 pisteellään.