Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Lippu Serbian pukukopissa raivostutti Kosovon – Fifa aloitti kurinpitotoimet

Kosovon urheiluministeri ja maan jalkapalloliitto protestoivat perjantaina voimakkaasti lippua, joka oli esillä Serbian pukukopissa ennen serbialaisten torstaina pelattua MM-avausottelua Brasiliaa vastaan. Pukukopista otetussa valokuvassa näkyi Serbian lippu, jossa oli Serbian ääriviivat niin, että Kosovo oli kuvattuna Serbiaan kuuluvaksi. Lisäksi lipussa oli teksti "emme aio antautua".

Kosovon urheiluministeri Hajrulla Ceku kuvaili lippua ja sen viestiä vastenmieliseksi, ksenofobiseksi ja kansanmurhaan viittaavaksi. Ministeri vaati Kansainvälistä jalkapalloliittoa Fifaa "konkreettisiin toimiin" asian suhteen, ja lauantaina tuli tieto, että Fifa on aloittanut kurinpidolliset toimet Serbian jalkapalloliittoa kohtaan. Asiasta kertoi muun muassa BBC.

Kosovo julistautui itsenäiseksi Serbiasta vuonna 2008. Serbia on kieltäytynyt tunnustamasta Kosovon itsenäisyyttä. Kosovosta tuli Fifan sekä Euroopan jalkapalloliitto Uefan jäsen vuonna 2016, mutta Uefan säännöissä huomioidaan maiden väliset jännitteet: maat eivät voi kohdata toisiaan MM-karsinnoissa.