Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Pelicansilla ote Hämeen herruudesta – HPK:n loppukiri jäi suutariksi

Pelicans on voittanut jääkiekon Liiga-ottelussa HPK:n maalein 3–1.

1. erä

Vauhdikkaasti alkanut ottelu pysähtyi kuin seinään reilun parin minuutin jälkeen, kun tuomaristo havaitsi kaukalon kulmassa olevan valokuvausaukon kannen olevan löysällä ja aiheuttavan mahdollisen turvallisuusriskin. Minuuttikaupalla kestäneen huoltotauon päätteeksi kiinnitys laitettiin kuntoon roudarinteipillä.

Reilun viiden minuutin pelin jälkeen HPK:n rymistelijä Eetu Liukas esitteli taklaustaitojaan, mutta tuomariston mielestä sääntöjen vastaisesti. Tuohtunut Liukas passitettiin kaksiminuuttiselle hänen kolattua avojäällä Miika Roineen. Pelicans onnistui hyödyntämään ylivoimansa. Pelikello näytti 6.51, kun Aatu Jämsen nosti HPK-nelikon keskeltä tyylikkäästi yläkulmaan.

Erä oli Pelicansilla hyvin näpeissä, eikä HPK päässyt kummoisille maalipaikoille. Pelicansista puolustaja Anton Mylläri oli lähimpänä lisäosumaa. Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty. HPK aloittaa toisen erän ylivoimalla Pelicans-pakki Topias Vilénin istuessa jäähyllä.

Pelicansin maalilla Jasper Patrikaiselle merkittiin vain kaksi torjuntaa. HPK:n Sami Rajaniemelle torjuntoja kertyi kahdeksan.

2. erä

Toisen erän alulle leimallista oli pelikatkojen vähyys. Erän käynnistyttyä pelattiin lähes neljä minuuttia yhtä soittoa ennen ensimmäistä vihellystä.

Puolivälissä alkoi tapahtua. Pelicans-maalinedustalla syntyi nahinaa, ja tapahtumien keskipisteessä oli jälleen HPK:n Eetu Liukas. Liukkaalle ja Pelicansin Toni Utuselle tuomittiin kähinästä kaksiminuuttiset.

Puolitoista minuuttia myöhemmin istunnolle passitettiin HPK:n Markus Nenonen. Liukkaan ja Utusen jäähyjen päätyttyä peli jatkui Pelicansin 5–4-ylivoimalla. Se päättyi komeaan verkonvenytykseen, kun Joni Ikonen latasi ylänurkkakudilla isännät 2–0-johtoon ajassa 31.17.

Erän jälkipuoliskolla molemmat joukkueet pääsivät kertaalleen pelaamaan täydet kaksi minuuttia ylivoimaa, ilman tulosta. Viimeisellä minuutilla Pelicans oli lähellä iskeä tasakentällisin upean maalin, mutta Miika Roineen viimeistely syöttösommitelman päätteeksi päätyi maalista ohi. Loppuhetkillä Pelicans otti nopeaan tahtiin kaksi jäähyä, joten HPK aloittaa kolmannen erän kahden miehen ylivoimalla.

HPK:n Rajaniemi torjui toisessa erässä kahdeksan kertaa, Pelicansin Patrikainen neljä.

3. erä

HPK sai pelata ylivoimaa oikein urakalla. Toisessä erässä otettujen jäähyjen jatkeeksi Peter Andersson otti kampitusrangaistuksen ajassa 41.34. Pelicans siis hikoili alivoimalla erän alkuun yli kolme ja puoli minuuttia, mutta kesti sen ilman takaiskuja.

Vieraat pääsivät peliin mukaan kavennusmaalilla ajassa 51.49. Markus Nenonen survoi maalinedusruuhkasta lukemiksi 2–1 ja Pelicans-vahti Patrikaisen nollan säpäleiksi.

Ilmassa oli tiukan loppukiritaiston ainekset, mutta Pelicans onnistui lannistamaan HPK:n jahdin jo ennen huipennusta. Lars Bryggman laukoi yläkulmasta verkon tötterölle ajassa 57.14, ja Pelicans oli taas kahden maalin karkumatkalla. Alkukaudesta tehottomuuden kanssa tuskaillut Bryggman onnistui nyt maalinteossa toisena iltana putkeen.

3–1-johto piti loppuun asti ja Pelicansin palasi voittojen tielle yhden tappiopelin jälkeen. Pelicansin ja HPK:n välisessä kamppailussa Hämeen herruudesta kauden tähän asti molemmat pelit ovat päättyneet lahtelaisten voittoon.

Pelicansin pelit jatkuvat keskiviikkona HIFK:n vieraana.