Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Voimisteluliitto tuomitsee epäasiallisen käytöksen: "Olemme pahoillamme siitä, että tavoite voimistelusta turvallisena harrastuksena ei ole kaikkien kohdalla toteutunut"

Yle Urheilu kertoi viime viikolla, että Suomen rytmisen voimistelun maajoukkueen entisen päävalmentajan Laura Ahosen ja toisen valmentajan epäillään toimineen epäasiallisesti nuoria, jopa alaikäisiä maajoukkuevoimistelijoita kohtaan vuosien ajan. Ylen haastattelemat voimistelijat kertoivat nöyryyttämisestä, kiusaamisesta, vakavista terveysongelmista ja pakottamisesta laihduttamaan.

Perjantaina Suomen Voimisteluliitto kertoi tiedotteessaan, että se tuomitsee ehdottomasti kaiken epäasiallisen käytöksen valmennuksen parissa.

– Emme hyväksy minkäänlaista voimistelijoiden kehon tai painon kommentointia. Jokaisella voimistelijalla on kehorauha, jota tulee kunnioittaa kaikissa tilanteissa, liitto painotti tiedotteessaan.

– Olemme pahoillamme siitä, että tavoite voimistelusta turvallisena harrastuksena ei ole kaikkien kohdalla toteutunut. Meidän Voimisteluliittona tulee pyrkiä aina varmistamaan turvallinen harrastaminen. Työ vastuullisemman lajikulttuurin eteen jatkuu entistä vahvemmin muun muassa kehorauhaa turvaavien linjausten ja kurinpitosääntöjen muutoksen avulla.

Liitto kertoo "lisäävänsä toimenpiteitä, joilla vauhditamme lajin kulttuurinmuutosta". Kehorauhan turvaamista linjataan konkreettisemmilla säännöillä, ja ohjaajia ja valmentajia koulutetaan asiasta alkuvuonna 2023. Voimisteluliitto kertoo myös liittyneensä urheilun yhteiseen vakavien eettisten rikkomusten keskitettyyn kurinpitoon.

– Teemme omiin kurinpitosääntöihin muutosehdotuksen maaliskuussa pidettävään sääntömääräiseen kokoukseen. Muutosten tavoitteena on tehostaa kurinpitoprosessien käsittelyä.

Ahosta koskeva kurinpitotapaus on ollut Voimisteluliiton käsittelyssä lähes vuoden, kertoi Yle Urheilu.