Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Markkanen sivusi kauden pienintä pistemääräänsä ja Jazz hävisi toisen peräkkäisen ottelunsa

Lauri Markkanen pelasi yhden kauden vaisuimmista otteluistaan ja Utah Jazz kärsi 116–125-kotitappion NBA-koripalloliigan itälohkon hännänhuipulle Detroit Pistonsille.

Markkanen on Utahin tämän kauden paras korintekijä, mutta hän ei tehnyt yhtään pistettä ensimmäisellä puoliajalla. Lopulta Markkanen sivusi kauden pienintä pistemääräänsä (13 pistettä) kauden heikoimmalla pelitilanneheittoprosentillaan 30,8. Markkasen kolmoset upposivat tarkkuudella 3/7, mutta kuudesta kakkosesta vain yksi meni sisään. Levypalloja suomalaisen käsiin tarttui kahdeksan.

Pistons on NBA:n itälohkossa viimeisenä viidellä voitolla 20 ottelusta. Detroit oli hävinnyt seitsemän perättäistä ottelua ennen kuin se voitti Denverin vieraskentällä tiistaina. Utah tuli peliin lepopäivän jälkeen, mutta se ei näkynyt kentällä.

Pistons piti Jazzin pisteittä ottelun viimeiset 3.22 minuuttia.

– He tulivat peliin nälkäisinä, aggressiivisina ja fyysisinä alusta asti. Me emme. Olemme päässeet tähän pisteeseen joukkueena pelaamalla täynnä näyttämisenhalua, eikä meillä mielestäni ollut sitä näyttämisenhalua ensimmäisellä puoliajalla, Utahin valmentaja Will Hardy sanoi NBA:n nettisivuilla.

Utahin avainpelaajista puuttui pelinjohtaja Mike Conley, joka loukkasi polvensa viime lauantaina Portlandia vastaan.

Detroitin kroatialainen laitahyökkääjä Bojan Bogdanovic heitti 23 pistettä entistä joukkuettaan vastaan. Bogdanovic sai todistaa kentällä, miten Utahin Jordan Clarkson nousi hänen ohitseen Jazzin seurahistorian viidenneksi eniten kolmosia upottaneeksi pelaajaksi. Clarkson keräsi 24 pistettä ja Utahin ottelun paras korintekijä Malik Beasley 29 pistettä.

– Hävisimme pelin ensimmäisellä puoliajalla siihen, ettei meillä ollut energiaa puolustuspelissä. Minun täytyy valmistaa pelaajat paremmin, valmentaja Hardy otti tappion niskoilleen.

Utah on NBA:n länsilohkossa neljäntenä 12 voitolla 20 ottelusta. Jazz matkaa seuraavaan otteluunsa perjantaina Golden State Warriorsin vieraaksi.