Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kouvot jatkoi vaisuja kotipelejään Katajaa vastaan

Joensuun Kataja Basket haki miesten Korisliigan keskikastin pelistä vierasvoiton Kouvoista pistein 79–67.

Kouvot on voittanut viidestä vieraspelistään neljä, mutta Kouvolasta sillä on vasta yksi voitto.

Kouvot hallitsi tiistain peliä parhaimmillaan 13 pisteen erolla, mutta loppua kohden isäntien teho katosi. Romahdus tapahtui neljännellä jaksolla, kun Kouvojen neljän pisteen johto kääntyi Katajan eduksi 20–4-kirillä. Kataja voitti viimeisen kympin peräti 25–8.

Thomas Tumba ja Lamonte Turner tekivät Katajalle 16 pistettä mieheen. Kotkan Peli-Karhujen kasvatille Tumballe lukema oli liigan piste-ennätys.

– Peli alkoi kääntyä meille kolmannella jaksolla, kun nostimme intensiteettiä. Yksi vastaan yksi -puolustus ja levypallojen hoitaminen olivat ratkaisevia tuossa vaiheessa, Tumba kommentoi.

Kouvojen tehokkain oli Quanterrion Jackson 21 pisteellä.

Hongallakin kotona vaikeaa

Myös sarjatulokas Tapiolan Honka kompuroi kotipeleissään. Tiistaina oli KTP-Basketin vuoro hakea pisteet Espoosta lukemin 94–78.

Kuudesta kotipelistään vain yhden voittanut Honka pysyi altavastaajana ensimmäisen neljänneksen lopulta lähtien. Vierasjohto kasvoi suurimmillaan neljännen jakson alussa 22 pisteeseen.

Kolme edellistä peliään hävinneen KTP:n tehokkaimpia olivat Brandon Tabb 24:llä ja Roydell Brown 18 pisteellä. Hongasta Malcolm Duvivier teki 16 ja Jahlil Tripp ensimmäisessä pelissään Hongassa 14 pinnaa.