Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Markkasen Utah palasi NBA:ssa tappiolliseen arkeen

Lauri Markkasen Utah Jazz hävisi tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa koripallon NBA-liigassa vieraspelinsä Los Angeles Clippersiä vastaan 114–121. Näin liigan länsilohkoa tiistain jälkeen johtavan Utahin kahden ottelun orastava voittoputki katkesi.

Markkanen teki Clippersiä vastaan 25 pistettä. Hän uurasti kentällä 38 minuuttia ja 49 sekuntia ja kahmi pistetehtailunsa ohella kymmenen levypalloa ja antoi kolme koriin johtanutta syöttöä.

Los Angelesissa Markkanen kunnostautui piste- ja levypallosaldollaan niin sanotulla tupla-tuplalla toisessa ottelussa peräkkäin. Utahin paras pistemies Clippersiä vastaan oli 26 merkinnällä Jordan Clarkson. Ottelun korikuningas oli 30 pistettä pussittanut Los Angelesin Norman Powell.

Vielä kolmannella neljänneksellä Markkanen vei Utahin kahdella peräkkäiskorillaan 93–86-johtoon, kun jaksoa oli jäljellä yksi minuutti. Ottelun viimeistä neljännestä hallitsi Clippers.

Utah joutui otteluun ilman polvivaivaista pelintekijäänsä Mike Conleyta, mikä ei voinut olla näkymättä vierasjoukkueen pelissä. Ottelu oli tukevasti Los Angeles Clippersin hallinnassa lukuun ottamatta kolmatta neljännestä.

Varamiehinen Golden State romahti

Itälohkossa kärkijoukkue Boston Celticsin yhdeksän peräkkäisen voiton sarja katkesi, kun Markkasen entinen seura Chicago Bulls otti kotivoiton lukemin 121–107. Chicagosta DeMar DeRozan heitti 28 pistettä.

Chicago oli voittanut Bostonin lokakuussa kotikentällään, mutta hävisi seuraavan keskinäisen kohtaamisen, josta Celticsin voittoputki alkoi.

Viime kauden NBA-mestari Golden State taipui New Orleansissa murskaavaan 83–128-vierastappioon. Golden Statella oli vaisuuteensa käypä selitys: joukkueen tähtipelaajista muun muassa Stephen Curry, Draymond Green ja Klay Thompson hoidattivat vammojaan ja olivat loukkaantumisten vuoksi sivussa kokoonpanosta.

Itälohkossa Bostonia takaa-ajavan Milwaukeen supertähti Giannis Antetokounmpo teki 37 pistettä ja johti joukkueensa 119–111-kotivoittoon Portlandista.