Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kaarle Tapper purjehti EM-pronssille Ranskassa

Kaarle Tapper purjehti pronssille ILCA 7 -luokan EM-kilpailuissa Ranskassa. Tapper varmisti mitalinsa purjehtimalla maanantaina finaalilähdössä viidenneksi.

ILCA 7 -luokka tunnettiin aiemmin Laserina. Finaalipäivä oli jäädä Hyeresissä kokonaan kisaamatta kevyen tuulen takia, mutta purjehtijat pääsivät vesille puoli tuntia ennen aikarajan umpeutumista.

– Odottelimme pitkään vesillä, mutta sitten tulikin aika hyvä keli. Sain hyvän lähdön, ja homma oli heti niin sanotusti hanskassa. Alussa tuli oltua vähän liian keskellä rata-aluetta, mutta sain kaksi hyvää myötätuuliosuutta ja olin viidentenä maalissa. Pronssi varmistui, joten kyllä täytyy olla tyytyväinen, Tapper kommentoi Suomen purjehdus ja veneilyn tiedotteessa.

EM-pronssi on Tapperin, 27, ensimmäinen aikuisten arvokisamitali. Hän edusti viime vuonna Suomea Tokion olympialaisissa ja sijoittui Laser-luokassa yhdeksänneksi. Hän oli olympiaregatassa mukana jo vuonna 2016 Rio de Janeirossa.

Tapper seuraa ILCA 7 -luokan EM-mitalillaan Thomas Johansonin perintöä, sillä Johanson voitti vuonna 1993 Laserien MM-kultaa sekä Euroopan mestaruudet vuosina 1991 ja 1992. Sydneyn olympialaisissa vuonna 2000 Johanson purjehti Jyrki Järven kanssa 49er-luokan olympiavoittoon. Laserien edellinen suomalaismitalisti oli Roope Suomalainen vuoden 1999 EM-pronssillaan kotikisoista Helsingistä.

Hyeresissä Tapper oli sunnuntaina yhdeksän lähdön jälkeen 16. sijalla, mutta nousi seuraavan lähdön jälkeen mitalitaisteluun. Kun kymmenen lähtöä oli koossa, purjehtijoilta poistettiin tuloksista kaksi heikointa lähtösijoitusta. Tapperilta putosivat tuloksista yksi keskeytys ja yksi 49. sija.

Euroopan mestaruuden voitti Kyproksen Pavlos Kontides, ja hopea meni kilpailua pitkään hallinneelle Britannian Michael Beckettille.

Aiemmin tänä vuonna Nacra 17 -pari Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen purjehti MM-pronssia ja EM-hopeaa.

– Lajille kolmen arvokilpailumitalin vuosi on poikkeuksellisen kova, mutta meillä on kykyä vieläkin parempaan, kommentoi maajoukkueen valmennuspäällikkö Vili Kaijansinkko tiedotteessa.

Kurtbay ja Keskinen palkittiin viikonloppuna Vuoden purjehtijoina.

- - - - -

Uutisesta korjattu klo 18.36 Thomas Johansonin sukunimi, oli aiemmin virheellisesti muodossa Johansson.