Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Heliövaara ja Glasspool etenivät murskavoitolla ATP-finaaliturnauksen välieriin – "Tämä oli nimenomaan sellainen suoritus, että en tiedä miten kuvailisin sanoilla"

Harri Heliövaara suorastaan puhkui tyytyväisyyttä sen jälkeen kun suomalainen ja hänen brittiparinsa Lloyd Glasspool olivat ottaneet toisen voittonsa tenniksen ATP-kiertueen finaaliturnauksen nelinpelissä Torinossa. Suomalais-brittiläinen pari kaatoi lohkovaiheen viimeisessä ottelussaan Espanjan Marcel Granollersin ja Argentiinan Horacio Zeballosin selvin lukemin 6–0, 6–4 ja varmisti paikan kilpailun välierissä.

– Tämä oli nimenomaan sellainen suoritus, että en tiedä miten kuvailisin sanoilla. Pelattiin käytännössä täydellinen tennisottelu ja missä paikassa. Me tiedettiin, että 2–0-erävoitto varmistaa paikan semifinaaliin, sitä haluttiin ja se otettiin, Heliövaara myhäili ottelun jälkeen.

Heliövaara ja Glasspool olivat voittaneet aiemmin turnauksessa parin Marcelo Arevalo/Jean-Julien Rojer, mutta Rajeev Ram ja Joe Salisbury osoittautuivat tiistaina liian koviksi vastustajiksi. Suora kahden erän voitto viimeisessä lohkopelissä riitti kuitenkin suomalaisen ja britin paikkaan neljän parhaan joukossa. Ram/Salisbury ja Arevalo/Rojer ratkaisevat toisen välieräjatkajan torstai-iltana.

– Ensimmäinen erä oli täydellinen erä, toisessa erässä paineen alla yritettiin vain pitää omat syötöt ja pitää vastustajilla sellainen fiilis, että me tullaan jossain vaiheessa. Viimeinen geimi oli ihan uskomaton. Mä vain toistelin itselleni, että antaa mennä, tullaan, halutaan, uskalletaan, osataan. Vitsi niinhän me tehtiin, Heliövaara kuvaili.

Tänä vuonna nelinpelin terävimpään kärkeen nousseet Heliövaara ja Glasspool pelaavat ensimmäistä kertaa ATP-finaalikilpailussa. Pari on saavuttanut tällä kaudella seitsemän finaalipaikkaa yksittäisissä ATP-turnauksissa.

– Pelkästään kisaan pääseminen oli meille huippujuttu, mutta ei me olla vielä tyytyväisiä. Nyt se kantaa meille hedelmää, että haluttiin voittaa. Halutaan edelleen voittaa, ei me olla semifinaaliinkaan vielä tyytyväisiä, mutta onhan se sairaan makea juttu että ollaan siellä, Heliövaara sanoi.

Suomen Henri Kontinen voitti arvokkaan ATP-finaaliturnauksen nelinpelin vuosina 2016 ja 2017 australialaisparinsa John Peersin kanssa.