Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Vapaa sujui Iivo Niskaselta perinteistä mukavammin – jättää väliin Taivalkosken Suomen cupin

Saksan Friedrich Moch voitti Muonion Oloksella sivakoidun miesten 15 kilometrin vapaan hiihtotavan FIS-kilpailun. Kolminkertainen olympiavoittaja Iivo Niskanen hävisi sunnuntaina saksalaiselle 37,3 sekuntia. Viron Martin Himma oli kolmas ja jäi Niskasesta lähes 20 sekuntia.

– Mochin vauhti yllätti, että hän pääsi karkaamaan. Loppua kohti eron tuleminen hidastui, mutta oli kova veto, Niskanen sanoi kisajärjestäjien nettiradiolähetyksessä.

Niskanen sijoittui väkevän norjalaisviisikon takana kuudenneksi lauantain perinteisen 10 kilometrin kilpailussa eikä ollut tyytyväinen kulkuunsa. Sunnuntaina vapaa sujui mukavammin.

– Eilen (lauantaina) oli vähän kaikenlaista, mutta hyvä olo on ainakin, hän vakuutteli.

Tulevana viikonloppuna Taivalkoskella hiihdetään Suomen cupin perinteisen sprintti ja vapaan 15 kilometrin kilpailu. Maailmancup käynnistyy Rukalla marraskuun viimeisenä viikonloppuna.

– Pitää Oloksen maastoissa hakea kuntoa ja hiihdän täällä Rukalle saakka, Niskanen sanoi ja paljasti, ettei lähde Taivalkoskelle.

Suomalaisista Petteri Koivisto säväytti seitsemännellä sijalla. Lokakuussa rullasuksilla kaatunut ja sormensa murtanut Remi Lindholm hiihti kymmenenneksi, mutta jäi voittajasta lähes puolitoista minuuttia.

Juuso Tossavainen oli 11:s, maajoukkuekonkari Perttu Hyvärinen 14:s ja Emil Liekari 15:s. Ampumahiihtäjä Tero Seppälä hiihti ilman pienoiskivääriä 16:nneksi.