Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Oloksen erikoisissa olosuhteissa ylämäessä oli eri kisa kuin alamäessä – Victoria Carl sivakoi naisten 10 kilometrin kilpailun voittoon

Saksan Victoria Carl voitti Muonion Oloksella sunnuntaina hiihdetyn naisten 10 kilometrin FIS-kilpailun. Vapaan hiihtotavan kilpailussa toiseksi ylsi Suomen Kerttu Niskanen ja kolmanneksi Saksan Pia Fink.

Niskanen taipui voittajalle peräti 21 sekuntia ja yllättyi, miten suuresti ladun kunto vaihteli reitin varrella.

– Kaikki alamäet olivat tosi liipalla. Ylämäessä yllätti, kun latu oli luminen. Ylämäet olivat vähän kuin eri kisa ja alamäet eri kisa. Ne olivat niin erilaiset kohdat, Niskanen kertoi kisajärjestäjien nettiradiolähetyksessä.

– Olen ihan tyytyväinen, mutta en siihen, miten iso ero tuli Victoriaan.

Krista Pärmäkoski hiihti viidenneksi ja hävisi voittajalle 31,5 sekuntia. Eveliina Piippo oli kuudes.

– Ei missään nimessä ollut helppoa. Eilinen painoi, Pärmäkoski viittasi lauantain perinteisen kilpailuun.

Hän oli perinteisen kympillä toinen ja Niskanen kolmas. Sunnuntaina Pärmäkoski hävisi 10,5 sekuntia Niskaselle.

– Oli liukas keli, jota toivoinkin, mutta ehkä vähän turhan liukas meikäläiselle. Ei meinannut pysyä suksi alla, 12-kertainen arvokilpailumitalisti sanoi.

Huippu-uransa viime kauteen päättänyt Riitta-Liisa Roponen sijoittui 11:nneksi ja hävisi voittajalle vajaat puolitoista minuuttia. Hän päihitti niukasti esimerkiksi maajoukkuehiihtäjä Anne Kyllösen, joka oli 12:s.

Aikataulussa kohti kovempia kilpailuja

Tulevana viikonloppuna Taivalkoskella hiihdetään Suomen cupia. Pärmäkoski lupasi osallistua perinteisen sprintin lisäksi myös vapaan kympille.

– On tullut paljon treenitunteja tälle viikolle eikä tarvitse olla huolissaan.

Maailmancup käynnistyy marraskuun viimeisenä viikonloppuna Rukalla.

– Olen napsun paremmassa kunnossa kuin vuosi sitten, mutta sen näkee kunnolla, kun isot kilpailut alkavat. Kaikki on mennyt hyvin ja olen saanut tehdä hommia ongelmitta, Niskanen jutteli.