Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Jasmi Joensuun voittosauma hupeni loppusuoralla väärään näkyyn

Suomen maajoukkuehiihtäjä Jasmi Joensuu sijoittui toiseksi Muonion Oloksella FIS-kilpailujen naisten sprintissä ja oli tyytyväinen perjantain suoritukseensa viimeistä kymmentä metriä lukuun ottamatta.

Norjan Anna Svendsen puristi perinteisellä voittoon vain 0,02 sekunnin erolla Joensuuhun.

– Yritin hiihtää kovaa ja onnistuinkin, Joensuu kertoi kisajärjestäjien nettiradiolähetyksessä.

– Loppu ei onnistunut. Kymmenen metriä ennen (maalia) oli punainen viiva. Luulin, että se oli maali. Siinä meni tasapaino täysin, mutta muuten hyvä päivä. Seuraava sprintti on Rukalla, hän viittasi kahden viikon päästä alkavaan maailmancupiin.

Saksan Pia Fink oli kolmas ja jäi kärkikaksikosta reilun sekunnin. Aika-ajossa Saksan Victoria Carl ja Fink olivat nopeimmat ennen Joensuuta. Carl hiihti helmikuussa Saksan 4x5 kilometrin viestijoukkueessa Pekingissä ja saavutti olympiahopeaa. Oloksella hän jäi neljänneksi.

Kolmenkymmenen kilpailijan erävaiheeseen pääsi kaikkiaan yhdeksän suomalaista, joista vain Joensuu eteni finaaliin. Välierissä hiihti suomalaisista myös Anni Kainulainen.

Nuorin Northug voittoon

Hiihtäjäsuuruus Petter Northugin pikkuveli Even Northug osoitti nousukuntoaan ja voitti miesten sprintin. Maanmies Sindre Björnestad Skar oli toinen ja Suomen Ville Ahonen kolmas. Suomalaisista myös Lauri Vuorinen ylsi finaaliin, mutta jäi kärkikuusikon viimeiseksi.

Northugin hiihtävän veljessarjan Petter, Tomas ja Even nuorin, 27-vuotias Even hallitsi jo aika-ajoja, joista jatkoon pääsi kaikkiaan kymmenen norjalaista ja yhdeksän suomalaista. Ahosen ja Vuorisen lisäksi suomalaisista myös Juuso Haarala ja Verneri Suhonen pääsivät puolivälieristä välieriin.

Lauantaina Oloksella hiihdetään miesten ja naisten kymmenen kilometrin perinteisen kilpailut, joissa mukana ovat esimerkiksi Iivo Niskanen ja Krista Pärmäkoski. Sunnuntaina ohjelmassa on 15 kilometrin vapaan kilpailut.