Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Salibandymaajoukkueen päävalmentajan Petteri Nykyn mukaan "ukkoja rupeaa kuntoutumaan flunssan kourista"

Perjantain puolivälierään Saksaa vastaan valmistautuvalla Suomen miesten salibandymaajoukkueella on riittänyt terveyshaasteita Sveitsin MM-kisoissa. Tiistaina pelatussa alkulohkon päätöspelissään Suomelta puuttuivat kokoonpanosta Ville Lastikka, Aaro Astala, Lauri Stenfors ja alkulämmittelyn jälkeen sivuun jäänyt Joonas Pylsy.

Päävalmentaja Petteri Nykky kertoi STT:lle, että Suomi lähti hänen pitkän maajoukkuehistoriansa aikana ensimmäistä kertaa otteluun niin, että ennen kamppailua käytössä oli vain 15 kenttäpelaajaa ja ottelun alkaessa enää 14.

– Joukkueen tilanne on jo paljon parempi kuin Norja-pelissä. Ukkoja rupeaa kuntoutumaan flunssan kourista. Olemme reagoineet siten, että linjat Suomeen ovat kuumina. Toistaiseksi muutoksia ei ole tehty, Nykky sanoi torstaina viitaten mahdollisten varapelaajien kutsumiseen.

Nykky ei pannut alkulohkon päättäneen Norja-ottelun surkeaa avauserää kokonaan poissaolojen syyksi.

– Eivät ne oikeuta sitä, että yhtäkkiä unohdamme, miten peliä pelataan, Nykky tiivisti.

Suomen ja Saksan välinen ottelu alkaa perjantaina Zürichissä Suomen aikaa kello 19.

Suomi ei ole kohdannut Saksaa pitkään aikaan

Suomi oli Sveitsin takana A-lohkon toinen ja eteni suoraan puolivälieriin. Saksa oli B-lohkon kolmas ja murskasi pudotuspelien avauskierroksella Kanadan.

– Saksa on kova ja urheilullinen joukkue, muttei se kuitenkaan ole ihan samaa tasoa kuin Sveitsi, Tshekki tai Ruotsi. Olin heidän ensimmäisessä pelissään paikan päällä, kun pelasivat Ruotsia vastaan. Eivät olleet silloin vielä hereillä, mutta ovat parantaneet siitä paljon, Nykky sanoi.

Suomi ja Saksa ovat kohdanneet edellisen kerran vuonna 2018, joten vastustaja ei ole Suomelle kaikkein tutuin. Martin Brücknerin johtamaan Saksan valmennusryhmään kuuluvat suomalaiset Ilkka Kittilä, Mika Valtonen ja maalivahtivalmentaja Paolo Keinänen.

Mikäli Suomi voittaa Saksan, lauantain välierän todennäköinen vastustaja on hallitseva maailmanmestari Ruotsi.

– Hetki, peli ja päivä kerrallaan menemme emmekä vielä siirrä ajatuksia muuhun. Ei tässä voi vielä kääntää ajatuksia liikaa eteenpäin, hyökkääjä Justus Kainulainen kuittasi mahdollisen Ruotsi-välierän.

Suomi sai kaksi vapaapäivää peleistä ennen Saksa-kamppailua.

– Pelaamisen takia tätä juttua tehdään, mutta on kiva päästä viettämään jengin kanssa yhdessä aikaa, lataamaan akkuja ja valmistautumaan viikonlopun peleihin, Kainulainen sanoi.