Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

NBA-seura Nets laittaa antisemitismikohun aiheuttaneen Kyrie Irvingin sivuun ainakin viiden ottelun ajaksi

Koripallon NBA-liigassa pelaava Brooklyn Nets on päättänyt laittaa tähtipelaajansa Kyrie Irvingin sivuun ainakin viiden pelin ajaksi. Seura kertoo olevansa tyrmistynyt siitä, miten Irving vastasi kritiikkiin, jota hän sai jaettuaan Twitterissä linkin antisemitistiseksi luonnehdittuun elokuvaan Hebrews to Negroes: Wake Up Black America.

Lausunnossaan seura kertoo pyrkineensä yhteistyöhön Irvingin kanssa ja auttamaan pelaajaa ymmärtämään sanojensa ja toimiensa aiheuttaman haitan ja vaaran. Seura sanoo järkyttyneensä syvästi, kun pelaaja ei ole tarttunut tilaisuuksiin kiistää juutalaisvastaisuuttaan. Netsin mukaan Irvingin toiminta on haitallista koko joukkueelle ja vastoin organisaation arvoja.

Jo aiemmin joukkueen omistaja Joe Tsai ilmoitti Twitterissä olevansa pettynyt Irvingin toimiin.

Ennen Netsin ilmoitusta NBA:n komissaari Adam Silver sanoi niin ikään olevansa pettynyt siihen, ettei Irving ollut pahoitellut linkin julkaisemista. Silver oli tyytyväinen Irvingin lupaukseen lahjoittaa 500 000 dollaria vihaa vastaan toimiville järjestöille, mutta hän kaipasi pelaajalta edelleen varauksetonta anteeksipyyntöä.

Netsin mukaan Irving on nyt palkattomasti sivussa peleistä niin kauan kunnes hän riittävällä tavalla onnistuu korjaamaan vahingolliset toimensa.

Irvingiä pidetään yhtenä NBA:n parhaista pelaajista. Hän ei ole ollut otsikoissa kuitenkaan ainoastaan taitojensa vuoksi. Esimerkiksi viime kaudella Irving joutui jäämään sivuun isosta osasta Netsin peleistä, koska hän kieltäytyi koronavirusrokotuksesta.

Vuonna 2018 Irving herätti huomiota väittämällä Maan olevan litteä. Hän pyysi myöhemmin lausuntoaan anteeksi.