Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lara Boko ja Lilian Young ravasivat Breeders’ Crownin finaaleihin

Suomalaisten tammat menestyivät Breeders’ Crownin välierissä Solvallassa sunnuntaina. Oraviston Tallin Lara Boko oli ykkönen 4-vuotiaiden tammojen lähdössä. Rosenqvist-Kortesalmi-Karjalainen -kolmikon Lilian Young voitti 3-vuotiaiden tammojen välierän.

Suomalaisvoitolla aloitettiin välierät. Rosenqvist-Kortesalmi-Karjalainen -kolmikon kasvattama ja omistama Lilian Young pinkaisi keulaan. Jörgen S Eriksson sai matkalla ajaa maltillista vauhtia. Lilian Young piti johtopaikkansa loppuun saakka ja voitti ajalla 13,6a/2140m.

– Lilian Young on kyllä nopea startista, mutta en haaveillut johtopaikasta. Askeleet osuivat tosi hyvin lankulle. Taktiikkaa piti muuttaa, kun saimme keulat, valmentaja-ohjastaja Eriksson sanoi.

Lara Boko häikäisi 4-vuotiaiden tammojen välierässä. Mika Forss ajoi tammalla eteenpäin radalta 12, ja valjakko eteni johtohevosen rinnalle. Lara Boko hankki otteen jo loppusuoran alussa ja meni helposti ykköseksi SE-ajalla 11,5a/2140m. Timo Nurmoksen valmentama Tammaderbyn sankaritar on ikäluokan kuningatar.

– Voimia jäi paljon. Tamma on erikoinen tapaus, siksi en uskalla tulla kärryiltä pois edes seremonioissa. Lara oli tänään tosi hyvä. Alussa oli paha tilanne, kun edessä ollut hevonen laukkasi ja jouduin vaihtamaan selkää, mutta siitäkin selvittiin, Forss totesi.

Finaalit juostaan Eskilstunassa 13. marraskuuta. Ykköspalkinnot ovat 800 000 kruunua. Lilian Young sai finaaliin radan yksi ja Lara Boko kolmosen.