Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kouvolan pahat pojat keksivät tekemistä Liigan kurinpidolle, D'Astous sai neljän ottelun pelikiellon polvitaklauksesta

Jääkiekkoliigassa pelaavan KooKoon kanadalaispuolustaja Charle-Edouard D'Astous sai neljän ottelun pelikiellon perjantaina Mikkelissä pelatun Jukurit–KooKoo-ottelun tapahtumien johdosta. Hän taklasi varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Jukurien Ondrej Kovarcikia.

Liigan verkkosivujen mukaan tilannehuone katsoi kyseisen tilanteen ja päävideotuomari asetti teon kurinpitokäsittelyyn. Kurinpitodelegaatio arvioi tilanteen polvitaklaukseksi ja rangaistavaksi teoksi, mutta määräsi pelikiellon aluksi väliaikaisena kurinpitokäsittelyn ajaksi, koska kouvolalaisjoukkueella oli ottelu myös lauantaina.

Myöhään lauantai-iltana Liiga tiedotti pelikiellon pituudeksi neljä ottelua, joista ensimmäisen hän kärsi lauantain KooKoo–Ässät-pelissä.

– D'Astous'n teko täyttää polvitaklauksen tunnusmerkistön, ja sillä on tekotapa huomioiden erittäin piittaamattomasti vaarannettu vastustajaa, Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja Sampo Liusjärven allekirjoittamassa päätöksessä muotoiltiin.

Jukurien pelaaja loukkaantui

Perjantai-illassa läikkyi muutenkin ennen kuin Jukurit sinetöi 4–1-voiton. KooKoon puolustaja Juho Rautanen huitoi toisen erän loppusekunneilla mailallaan Jukurien Oliver Larsenia mailaan ja oikeaan käteen. Tilanteesta ei tuomittu rangaistusta, mutta tapaus eteni Liigan kurinpitokäsittelyyn.

Kurinpitodelegaatio arvioi Liigan verkkosivuilla, ettei huitominen ollut erityisen voimakas eikä niin sanottu kirvesisku ylhäältä alas, joten Rautanen välttyi pelikiellolta.

Larsen loukkaantui tilanteessa, eikä häntä merkattu Jukurien kokoonpanoon lauantaina, jolloin mikkeliläisjoukkue matkusti JYPin vieraaksi Jyväskylään.