Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Audi rullaa mukaan F1-sirkukseen

Saksalainen autovalmistaja Audi alkaa toimittaa moottoreita Sauberin F1-tallille kaudesta 2026 alkaen. Sopimus julkaistiin keskiviikkona.

Sauber kilpailee formula ykkösten MM-sarjassa tällä hetkellä nimellä Alfa Romeo ja käyttää Ferrarin moottoreita, mutta nimisopimus päättyy vuoden 2023 lopussa. Formula ykkösten verkkosivuilla julkaistun tiedotteen mukaan Sauber käyttää Ferrarin moottoreita vielä kauden 2025 loppuun saakka.

– Tunnemme jo Sauber-konsernin huippumoderneine olosuhteineen ja kokeneine henkilökuntineen aiemman yhteistyön myötä ja olemme vakuuttuneita, että muodostamme yhdessä vahvan tiimin, Audin F1-suunnitelmista vastaava Oliver Hoffmann kertoi tiedotteessa.

Audin mukaan henkilökunta, rakennukset ja työkalut F1-kaluston valmistamiseen ovat suurimmalta osin paikallaan jo ensi vuonna, ja vuonna 2025 Audi lupailee jo testaavansa ensimmäisen kisakautensa moottoreita.

Sauber on ollut formula ykkösissä varsinainen suomalaistalli, kun sen autoilla ovat kaasutelleet Jyrki Järvilehto, Mika Salo ja Kimi Räikkönen.

Viimeksi mainittu ajoi Sauberilla ensimmäisen kautensa 2001 ja palasi takaisin uransa viimeisiksi kausiksi 2019–21. Jo tuolloin Sauber kiiti F1-ratoja Alfa Romeon väreissä, joita edustaa tällä kaudella Valtteri Bottas.