Veto vakuutti Pihkalassakin

Vimpelin Vedon Janne Mäkelä ottelussa Hyvinkään Tahkoa vastaan. LEHTIKUVA / JORMA VAINIO

STT

Superpesiksessä yhä vain Sotkamon Jymylle hävinnyt Vimpelin Veto kävi osoittamassa sarjakärjen kovuuden Pihkalassa. Kotijoukkue Hyvinkään Tahko oli jokseenkin aseeton hävitessään Vedolle 0–2 (1–4, 3–6).

– Kokonaisuutena tämä oli jämäkkä esitys. Joukkue pursui energiaa ja voitonhalua. Konkari Sami Haapakoski oli jäätävän hyvä molemmissa rooleissa. Jokeri Janne Mäkelän kupperi tuntuu putoavan. Lukkari Janne Heimonen pääsi viemään Tahkoa lautasen ääressä hyvin, hehkutti Vedon pelinjohtaja Markku Hylkilä.

Veto ratkoi avausjakson toisen vuoroparin tasoittavalla tehtyään juoksun neljästä peräkkäisestä kotiutuspaikasta. Vieraiden avausjuoksun iski Perttu Ruuska ja jakson voittojuoksun Elmeri Anttila.

Anttila oli ainoa toisen jakson avauspuoliskolla kotiutuksessa onnistunut. Vedon karkumatkan takasivat jokerit, kolme juoksua lyönyt Janne Mäkelä ja kaksi etenijää kotiuttanut Ruuska.

Tahkon palkitut olivat lukkari Kalle-Tapio Huusko (5 kärkilyöntiä/5 yritystä) ja neljä juoksua lyönyt jokeri Juha Korhonen (5/9).

Vedon luottomiehet olivat neljän kotiutuksen Mäkelä (4/5) ja ulkopelin avainmies Haapakoski (5/7).

B-juniori Viitasalo jälleen AA:n sankari

Jumbojoukkue Alajärven Ankkurit otti kauden neljännen voittonsa lyödessään Kitrollaan Imatran Pallo-Veikot 2–1 (0–5, 1–0, 1–0).

IPV:n kolme ensimmäistä juoksua olivat Konsta Kurikan lyömiä. Kaksi ensimmäistä toi jokerivaihtaja Juuso Lattu.

IPV:n kolmostilanteet jäivät toisella jaksolla kahteen, joten Ankkurien B-juniorijokeri Martti Viitasalon yksi kotiutus riitti venyttämään ratkaisun supervuoropariin. Viitasalo oli ainoa juoksun lyöjä myös superissa, kun Ville Posti kipitti avaavalla kotipesään.

AA:n sankarit olivat koppari Posti (6/8) ja kolmessa pääsarjaottelussaan yhteensä viisi juoksua lyönyt 17-vuotias Viitasalo (3/7).

IPV:n onnistujia olivat polttaja Kurikka (6/10) ja kaksi juoksua tuonut ykköskärki Teemu Nurmio (7/8).

Jussila kunnaroi JoMan vauhtiin

Joensuun Mailan peli yski Kempeleen Kirin isäntänä, mutta pohjoiskarjalaiset luovivat rutiinilla kotivoittoon 2–0 (6–3, 8–2) punnertaen samalla kärkinelikkoon.

Kiri johti avausjaksoa 3–1 Heikki Savikosken kunnarin (1+0) ja kahden Ossi Meriläisen kotiutuksen jälkeen. Isäntien pelastajaksi nousi viimeisen vuoroparin avaavalla ykköstilanteessa 1+1 juoksua lyönyt Tuomas Jussila.

Toisella jaksolla vauhdissa olivat kolme juoksua lyönyt Juha Niemi, kahdesti tykittänyt Aleksi Rautiainen ja kunnarinsa (1+0) höysteenä neljä juoksua tuonut Mikko Kemppainen.

JoMan päärooleissa olivat polttaja Jussila (11/14) ja seitsemästä kotiutuspaikasta viisi juoksua lyönyt jokeri Niemi (6/9).

KeKistä erottuivat sataprosenttisella teholla neljä juoksuaan lyönyt jokeri Meriläinen (6/9) ja polttaja Markus Keski-Petäjä (4/6).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 2. Katumaasturia kuljettanut päihtynyt mies kolaroi ensin Lahdessa, jäi poliisin haaviin tuntia myöhemmin Asikkalassa
 3. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 4. Koronavirus vei melkein perheenisä Jukka Pylvänäisen hengen – "Tauti on opettanut elämän arvoa"
 5. Poliisilla iso operaatio Lahdessa – ei aiheuttanut vaaraa sivullisille
 6. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 7. Näppis: Miten turisti osaa tulla Lahden keskustaan?
 8. Lahtelainen Mimmi Vepsäläinen toivoi jo kymmenvuotiaana, että voisi tanssia koko ikänsä – kolmessa maassa opiskellut tanssija asuu taas kotikaupungissaan
 9. Ei tullutkaan peruspuujalka, vaan kolme leikkausta ja pysäyttäviä uutisia lääkäriltä, nyt Mikko Viitikko suitsuttaa fyssaria: "Saan olla kiitollinen, että hän otti asian vakavasti"
 10. Lahden peräkonttikirppiksellä vanha tavara pääsee kiertoon – "Vierailu on meille jo itsestäänselvyys"
 11. FC Lahti keskeyttää oheismyynnin – SJK-pelissä ei ole kioskitoimintaa
 12. Valoihin pysähtyneet autot joutuivat kolariin Lahdessa – perään ajanut katumaasturi häipyi paikalta
 13. Lukijalta: Hyvinvointiyhtymä ja sote-uudistus ovat törmäyskurssilla
 14. Koronakriisi on kurittanut nuoria pahemmin kuin muuta väestöä – Nuorisotyöttömyys kaksinkertaistui
 15. Tältä näyttää Vääksyyn tuleva uusi Yhteiskoulu – katso luonnoskuvat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.