Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Halepin huipulle nostanut tennisvalmentaja puolustaa entistä suojattiaan: "Ei ole mahdollista, että hän olisi käyttänyt dopingia"

Australialainen tennisvalmentaja Darren Cahill puolustaa entistä suojattiaan Simona Halepia, joka asetettiin viime viikolla väliaikaiseen kilpailukieltoon positiivisen dopingnäytteen takia. Cahillin mukaan ei ole pienintäkään mahdollisuutta, että romanialainen Halep olisi tietoisesti käyttänyt urheilussa kiellettyjä aineita.

– Hän stressasi jo lääketieteen ammattilaisten hänelle silloin tällöin määräämistä lääkkeistä tai käyttämistään lisäravinteista. Hän vaati lääkäreitä aina tarkistamaan toiseen ja kolmanteenkin kertaan, että aineet ovat urheilussa sallittuja, Cahill sanoi Instagram-tilillään.

– Ei ole mahdollista, että hän olisi käyttänyt dopingia, Cahill korosti.

Tenniksen etiikkaa valvova elin ITIA kertoi perjantaina, että Halepin elokuussa Yhdysvaltain avoimissa antamasta näytteestä oli löytynyt urheilussa kiellettyä roksadustaattia. Aine vaikuttaa punasolujen tuotantoon. Halep kertoi tuoreeltaan taistelevansa loppuun asti dopingväitteitä vastaan.

– Huijaaminen ei ole kertaakaan tullut urallani edes mieleeni, koska se on vastoin kaikkia arvoja, joihin minut on kasvatettu, Halep kirjoitti perjantaina Twitter-tilillään.

Muun muassa Lleyton Hewittia ja Andre Agassia luotsannut Cahill valmensi Halepia kahteen otteeseen, ensin vuosina 2016–2018 ja uudelleen 2019–2021. Halep nousi maailmanlistan ykköseksi vuonna 2017 ja voitti Pariisin avointen mestaruuden kesällä 2018.

Keväästä asti Halepia on valmentanut ranskalainen Patrick Mouratoglou. Koska Halepin kausi päättyi syksyllä nenäleikkauksen takia. Mouratoglou luotsaa loppuvuoden norjalaista Holger Runea.