Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Taitoluistelun teinitähti Malinin teki sen taas – Neloisaxel onnistui kilpailussa

Neloishyppyjen kuninkaaksi nimetty yhdysvaltalainen Ilia Malinin laittoi taitoluistelun tasovaatimukset jälleen uusiksi viikonloppuna, kun hän hyppäsi Skate America -kilpailussa neloisaxelin. Hyppyä pidetään taitoluistelun vaativimpana, ja siinä luistelija pyörähtää ilmassa neljä ja puoli kertaa pituusakselinsa ympäri.

Malinin onnistui neloisaxelissa ensi kerran syyskuussa Lake Placidissa kisatussa kansainvälisessä kilpailussa. Skate Americassa tuli toinen superhyppy.

– Olen todella tyytyväinen hypyn alastuloon. Pitää hypätä jatkossakin samalla itseluottamuksella, Malinin sanoi Kansainvälisen taitoluisteluliiton ISU:n nettisivuilla.

Nuorten maailmanmestari Malinin voitti gp-sarjan avauskilpailun miesten luistelun vain 17-vuotiaana, Skate American nuorimpana voittajana. Hän oli lyhytohjelman jälkeen vasta neljäntenä, mutta kipusi Massachusettsin Norwoodissa kärkeen vapaaohjelman ylivoimallaan.

Toiseksi miesten kisassa luisteli Japani Kao Muira ja kolmanneksi Etelä-Korean Cha Jun-hwan.

Naisten luistelun ykkönen oli hallitseva maailmanmestari, Japanin Kaori Sakamoto. Hän oli kärjessä jo lyhytohjelman jälkeen ja piti paikkansa vahvalla vapaaohjelmalla. Nuorten MM-ykkönen, Yhdysvaltain Isabeau Levito, 15, luisteli toiseksi ennen maannaistaan Amber Glenniä.

Turkkila ja Versluis voittoon Ranskassa

Gp-sarjan avauskisassa ei ollut suomalaisia, mutta myöhemmin kaudella jäätanssipareista Juulia Turkkila/Matthias Versluis kilpailevat marraskuun alussa gp-jäällä Ranskassa ja pari Yuka Orihara/Juho Pirinen pari viikkoa myöhemmin Japanissa. Viikonloppuna kummatkin suomalaisparit olivat mukana Nizzassa kansainvälisessä kilpailussa. Turkkila ja Versluis voittivat jäätanssin ylivoimaisesti, ja Orihara ja Pirinen olivat neljänsiä.

– Jos vertaa parin viikon takaiseen Finlandia Trophyyn, niin kokonaisuus oli paljon eheämpi, Turkkila kertoi Taitoluisteluliiton tiedotteessa.

Taitoluistelun gp-sarjaa kilpaillaan myös Espoossa 25.–27. marraskuuta. Espoossa luistellaan myös lajin EM-kilpailut 23.–29. tammikuuta.