Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Heikkisen nollapelin murtuminen oli vain pieni tahra vahvalle Tapparalle – "Tämän joukkueen takana on tosi hyvä pelata"

On sitten runkosarja tai pudotuspelit, Tappara tuntuu miesten jääkiekkoliigassa peikolta KooKoolle. Huhtikuussa välierissä Tapparan jalkoihin jäänyt kouvolalaisjoukkue hävisi lauantaina kirvesrinnoille runkosarjassa kuudennen kerran peräkkäin.

Kun Tappara voitti maalein 3–1, on se nyt murjonut KooKoota kuudessa peräkkäisessä runkosarjakohtaamisessa pistettäkään menettämättä yhteismaalein 25–9.

Ainoa kauneusvirhe lauantaina oli isäntien Joose Antosen 55. minuutin kavennusmaali, joka vei Tapparan maalivahti Vilho Heikkiseltä kolmannen peräkkäisen nollapelin.

– Tämän joukkueen takana on tosi hyvä pelata. Liigassa vaatimustaso on kova. Sormien läpi ei katsota mitään. Kenelläkään ei ole mukavaa, jos peli ei suju, kommentoi Heikkinen, joka löydettiin Tapparaan Rovaniemen Kiekon Mestiksen joukkueesta.

Neljä edelliskautta Mestistä Rovaniemellä ja Kokkolassa pelannut Heikkinen, 24, on kauden liigadebytantti. Hän on korvannut loukkaantunutta Christian Heljankoa loistokkaasti. Haukiputaalainen Heikkinen piti maalinsa koskemattomana yhteen menoon runsaat 225 minuuttia.

Ratkaisumaalit rakensi Tapparan kolmosketju, jossa kaksi tehopistettä mieheen kokosivat Sami Moilanen (1+1), Patrik Virta (0+2) ja Tyler Kelleher (1+1).

– Tappara oli valmis kamppailemaan. Olimme alussa ihan ameeboja. Emme olisi edes ansainneet lopussa nousta tasoihin, hämmästeli KooKoon luotsi Olli Salo.