Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Neymar kiisti oikeudessa laittomuudet – syyttäjä vaatii jalkapallotähdelle vankeutta ja jättisakkoja

Brasilialainen tähtijalkapalloilija Neymar kertoi tiistaina oikeudenkäynnissä, että ei tehnyt mitään laitonta siirrossaan Santosista espanjalaisseura Barcelonaan vuonna 2013. Neymar totesi, että allekirjoitti vain hänen isänsä hänelle antamat dokumentit.

Neymar on yksi yhdeksästä korruptiosta syytetystä Barcelonassa meneillään olevassa oikeudenkäynnissä. Syytettyjen joukossa ovat myös muun muassa Neymarin vanhemmat, pelaajan asioita hoitava N&N-yhtiö ja Barcelonan entiset puheenjohtajat Sandro Rosell ja Josep Maria Bartomeu.

– Isäni on aina johtanut (sopimusasioita). Allekirjoitan sen, mitä hän käskee allekirjoittamaan, 30-vuotias Neymar kertoi oikeudelle.

Nykyisin ranskalaisseura PSG:ssä pelaava Neymar kertoi, ettei tarkalleen muista, ottiko hän osaa siirtokeskusteluihin pari vuotta ennen Barcelona-siirtoaan. Hän julisti, että oli aina unelmoinut pelaamisesta Barcelonassa ja asetti seuran etusijalle verrattuna esimerkiksi toiseen häntä jahdanneeseen espanjalaisjättiin Real Madridiin.

– Neymar ei koskaan ota osaa neuvotteluihin, pelaajan isä Neymar Da Silva Santos kertoi oikeudelle.

Barcelonan mukaan Neymarin siirto maksoi 57,1 miljoonaa euroa, mutta syyttäjät uskovat sen olleen vähintään 83 miljoonaa euroa.

Seura sanoi maksaneensa 40 miljoonaa euroa N&N:lle ja 17,1 miljoonaa euroa Santosille. Seuran mukaan Santosille maksetusta summasta 6,8 miljoonaa meni brasilialaisyhtiö DIS:lle, joka omisti Neymarin pelaajaoikeuksista 40 prosenttia.

DIS kuitenkin väittää, että Neymar, Barcelona ja Santos tekivät yhteistyötä peittääkseen kaupan todelliset kustannukset.

Syyttäjät vaativat Neymarille kahden vuoden vankeustuomiota ja kymmenen miljoonan euron sakkoa. Espanjassa ensikertalaiset eivät joudu istumaan enintään kahden vuoden tuomioita.

Oikeuden ratkaisua odotetaan 31. lokakuuta. Neymar ja hänen perheensä saivat luvan matkustaa tiistain istunnon jälkeen Pariisiin, ja he saivat luvan osallistua kuun lopun päätösistuntoon etäyhteydellä.