Hassan laittoi vitosen Euroopan ennätyksen uusiksi – Filip Ingebrigtsen otti mallia pikkuveljestään ja juoksi maililla Norjan ennätyksen

Sifan Hassan juoksi vitosella kolmanneksi ajalla ja paransi viimevuotista ennätystään 22 sekunnin sadasosaa. Arkistokuva. LEHTIKUVA / AFP

STT

Hollantilainen Sifan Hassan paransi naisten 5 000 metrin juoksun Euroopan ennätystään yleisurheilun Timanttiliigan kilpailussa Lontoossa sunnuntaina. Hassan juoksi vitosella kolmanneksi ajalla 14.22,12 ja paransi viimevuotista ennätystään 22 sekunnin sadasosaa.

Juoksun voitti Kenian Helen Obiri kauden kärkiajalla 14.20,36. Toiseksi juoksi Kenian Agnes Jebet Tirop ajalla 14.20,38.

Hassan kertoi kisan jälkeen olleensa yhä fyysisesti ja henkisesti väsynyt viime viikon Monacon kisoista.

– Tänään kilpailussa oli kova taso. Normaalisti saatan olla hidas alussa ja sitten ottaa kiinni, Hassan sanoi kisajärjestäjille.

Hassanilla ovat mielessään Dohassa järjestettävät yleisurheilun MM-kisat, jotka järjestetään syys-lokakuun vaihteessa.

– Minun on parannettava kestävyyttä ja levättävä kunnolla, jotta voin valmistautua Dohaan. Minulla on nyt aikaa valmistautua.

Timanttiliigan Lontoon viimeisen kisan, naisten 100 metrin juoksun voitti jamaikalainen Shelly-Ann Fraser-Pryce ajalla 10,78.

Norjalaisveljekset vauhdissa

Norjalaisten vahva juoksuvoima jatkui Lontoon kisojen toisenakin päivänä. Ingebrigtsenin veljeksistä sunnuntaina parrasvaloissa oli Filip Ingebrigtsen, joka paransi maililla Norjan ennätyksen aikaan 3.49,60.

Matkan entinen Norjan ennätys oli isoveli Henrik Ingebrigtsenin 3.50,72 vuodelta 2014.

Lauantaina Lontoossa Jakob Ingebrigtsen juoksi vitosella Norjan ennätyksen, ja aitajuoksija Karsten Warholm kellotti aidatulla ratakierroksella Euroopan ennätyksen.

– Kaksi kansallista ennätystä Ingebrigtseneille, pidämme siitä. Kyse on siitä, miten treenaamme ja kuinka kiritämme toisiamme eteenpäin. Kukaan ei halua hävitä veljelleen. Joten kun Jakob juoksi Norjan ennätyksen, ajattelin, että täytyy seurata vähintään omalla ennätyksellä, Filip Ingebrigtsen sanoi kisajärjestäjille.

Hän oli Lontoossa mailin kakkonen. Etiopian Samuel Tefera kiri kauden kärkiaikaan 3.49,45.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 2. Katumaasturia kuljettanut päihtynyt mies kolaroi ensin Lahdessa, jäi poliisin haaviin tuntia myöhemmin Asikkalassa
 3. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 4. Poliisilla iso operaatio Lahdessa – ei aiheuttanut vaaraa sivullisille
 5. Lahtelainen Mimmi Vepsäläinen toivoi jo kymmenvuotiaana, että voisi tanssia koko ikänsä – kolmessa maassa opiskellut tanssija asuu taas kotikaupungissaan
 6. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 7. Näppis: Miten turisti osaa tulla Lahden keskustaan?
 8. Koronavirus vei melkein perheenisä Jukka Pylvänäisen hengen – "Tauti on opettanut elämän arvoa"
 9. Lahden peräkonttikirppiksellä vanha tavara pääsee kiertoon – "Vierailu on meille jo itsestäänselvyys"
 10. FC Lahti keskeyttää oheismyynnin – SJK-pelissä ei ole kioskitoimintaa
 11. Valoihin pysähtyneet autot joutuivat kolariin Lahdessa – perään ajanut katumaasturi häipyi paikalta
 12. Pari vuotta sitten Mikko Viitikon jalkapalloura oli vaarassa – nyt peli maistuu FC Lahdessa ja syksyllä arkeen tulee uusi kiintotähti
 13. Lukijalta: Hyvinvointiyhtymä ja sote-uudistus ovat törmäyskurssilla
 14. Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Vesikkelit ovat muuttaneet käsitystämme elimistön toiminnasta"
 15. Saara Larkion Esalainen: Vaalityö on jo alkanut ja Trumpin henki haisee mastokaupungissa asti

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.