Katastrofi ja hyvä lähtö Japanissa, Tenkanen purjehtii mitalista

Tuula Tenkanen kipusi kokonaistilanteessa kolmanneksi. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

STT

Tuula Tenkanen on hyvissä asemissa mitalitaistelussa purjehduksen Laser radial -luokan MM-regatassa Japanissa. Tenkanen nousi maanantaina kokonaiskilpailussa jopa toiseksi, kun purjehtimatta on kaksi kisapäivää.

Tenkanen oli alustavissa tuloksissa ensin kolmantena, mutta Ruotsin Josefin Olsson pudotettiin kärjestä 14:nneksi. Olsson hylättiin maanantain avauslähdössä. On mahdollista, että protestit muokkaavat vielä tuloslistaa.

Tenkanen purjehti päivän ensimmäisessä lähdössä sijan 49, mutta petrasi toisessa lähdössä viidenneksi. Huono lähtö jää nettotuloksista sivuun.

– Tänään oli hankala päivä; isoja paine-eroja ja tuulenkääntymiä. Tuloksena yksi täysi katastrofi ja yksi hyvä lähtö, Tenkanen kommentoi purjehdusmaajoukkueen Facebook-sivuilla.

Monika Mikkola on kokonaiskilpailussa 14. sijalla sijoituttuaan maanantaina kolmanneksi ja 39:nneksi.

Mikkolan valmentajan Sietse-Jan Sietzeman mukaan tasaisesti purjehtiminen on Japanissa vaikeaa, koska olot vaihtelevat todella paljon.

– Päivän toisessa lähdössä Mikkola teki virheitä, jotka johtivat poisheittotulokseen, valmentaja sanoi.

Keskiviikkona päättyvissä Sakaiminaton MM-kisoissa on jäljellä neljä lähtöä. Suomalaisten purjehdukset jatkuvat kultafinaaleissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.