Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

BC Nokialle ensimmäinen tappio Korisliigassa

Miesten Korisliigassa syntyi Nokialla yllätystulos, kun liigaa puhtaalla pelillä Johtanut BC Nokia hävisi sarjataulukossa viimeisenä olleelle Kouvoille peräti 63–91.

Kouvot hallitsi peliä ensiminuuttien jälkeen koko ajan. BC Nokia kärkkyi vielä kolmannella jaksolla muutaman kerran parin korin päässä, mutta neljännellä jaksolla vierasjohto repesi ratkaisevasti yli 20 pisteeseen.

– Ensimmäisellä puoliskolla annoimme Nokian takamiehille liikaa tilaa. Toisella puoliskolla puolustimme tiukemmin ja aiheutimme vastustajalle pallonmenetyksiä. Ja kun niitä tulee meitä vastaan, niin toisessa päässä soi, kertasi Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen.

Joel Mäntynen heitti Kouvoille 18 pistettä ja Johnathan Stove BC Nokialle 22.

Karhu Basket pilkkoi Hongan

Kauhajoen Karhu Basket otti helpon kotivoiton, kun hallitseva mestari sai vieraakseen sarjatulokkaan Tapiolan Hongan. Karhu Basket voitti ylivoimaisesti 97–62.

Peli oli käytännössä ohi jo ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen, jonka Karhu Basket voitti murskaavasti 28–5. Seuraavat jaksot pelattiin tasaisemmin, mutta Honka ei pystynyt enää uhkaamaan kotivoittoa.

Henri Kantonen oli tasaisen Karhu Basketin tehokkain 16 pisteellä. Hongasta vain Carl Lindbom pääsi yli kymmenen pisteen 13 pinnallaan.

Lahdessakaan ei tarjottu jännitystä

Korisliigalauantai ei tarjonnut jännitystä Lahdessakaan, jossa Joensuun Kataja karkasi 96–78-voittoon Lahti Basketballista.

Kataja pohjusti voittonsa jo ensimmäisellä neljänneksellä, jonka se vei 26–10.

Lahti puolusti huonosti ja osui heikosti kotikoreihinsa. Niinpä loppupeli vaipui pelailuksi, jossa vierasjohto kasvoi suurimmillaan 39 pisteeseen.

Tuomas Hirvonen teki Katajalle 18 pistettä. Michael Ertel heitti Lahdelle 26 pistettä.