Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Pikkulintu oli jäädä suomalaisluistelijan terän alle, Turkkila ja Versluis luistelivat ennätyspisteillään kolmanneksi

Suomen jäätanssin ykköspari Juulia Turkkila ja Matthias Versluis olivat erittäin tyytyväisiä kauden avauskilpailuunsa, mutta tiesivät Espoossa kilpaillun Finlandia Trophyn jättäneen asioita myös korjauslistalle.

Jo lauantain rytmitanssi sujui hyvin ja toi ennätyspisteet 74,35. Sunnuntain vapaatanssin 111,95 jäi ennätyksestä, mutta ennätyskokonaispisteillään 186,30 pari sijoittui kolmanneksi ja osoitti uuden ohjelmansa kanssa olevansa oikealla tiellä kohti tammikuussa Espoossa järjestettäviä EM-kotikisoja.

Pari on pitänyt alkukauden kalenterin sopivan väljänä, koska kuormitusta pitää miettiä. Kahden viikon kuluttua he kilpailevat Ranskassa Nizzassa ja marraskuun alussa gp-kilpailussa Angersissa.

– On hyvin aikaa valmistautua gp-kilpailuun ja pieni välietappi ennen sitä, Versluis sanoi.

Hyvä avauskilpailu lisää näyttöhaluja, mutta kokemus on tuonut järkeä.

– Koska olemme jo lähes 30-vuotiaita, on todella tärkeää, että pystyy palautumaan kisaviikonlopusta ja välttämään loukkaantumisia, Turkkila avasi.

– Meillä on kokemusta, ja osaamme lukea omaa kroppaa. Olemme oppineet, Versluis sanoi.

– Kantapään kautta, Turkkila täydensi.

"Tämä on vasta alkua"

Turkkila ja Versluis sijoittuivat viime kaudella Pekingin olympialaisissa 15:nneksi ja Montpellierin MM-kilpailuissa 12:nneksi.

Hyvien kokemusten jälkeen luisteleminen arvokilpailuissa kotiyleisön edessä houkuttaa. Varsinkin, kun he ovat kilpailleet EM-kilpailuissa edellisen kerran 2019.

Seuraavana vuonna Turkkila paranteli niskavammaansa, ja 2021 EM-kilpailut peruttiin koronapandemian takia. Viime talvena EM-kilpailut jäivät väliin Turkkilan testituloksissa kummitelleen tartunnan takia.

Nyt terveystilanne on hyvä, mutta onnistuneesta kauden avauksesta huolimatta korjattavaakin riittää.

– Paljon on potentiaalia nousta tuosta. Miellyttää, että saimme heti ensimmäisestä kilpailusta ennätyspisteet, Versluis kertoi.

– Saimme näytettyä ohjelmat tuomareille ja palautetta, mitä pitää lähteä rakentamaan. Alkuohjelma tuntuu tosi hyvältä, mutta loppuohjelmasta yritetään saada enemmän irti.

Yksinkertaiset ja linjakkaat nostot vaikuttivat sujuvan jo hienosti.

– Ohjelmat saivat ilmeisen positiivisen vastaanoton, mutta tämä on vasta alkua. Meillä on vapaaohjelman kanssa vasta pieni harjoitustausta. Voi laskea kahdella kädellä. Siihen nähden kilpailusuorituksessa sattui pieniä virheitä, mutta ne vain motivoivat työstämään ohjelmaa vielä ahkerammin treeneissä, Turkkila sanoi.

Kanadan Laurence Fournier Beaudry ja Nikolaj Sörensen (203,76) voittivat. Yhdysvaltojen Kaitlin Hawayek ja Jean-Luc Baker (197,45) olivat toinen.

Suomen Yuka Orihara ja Juho Pirinen sijoittuivat kauden parhailla pisteillään 170,17 kuudenneksi.

Pikkulintu oli jäädä Ounasvuoren terän alle

Espoon areenassa touhunnut pikkulintu varasti show'n taitoluistelun kesken suomalaisluistelija Oona Ounasvuoren sunnuntaisen vapaaohjelman suorituksen. Jäälle laskeutunut lintu vältti vain niukasti Ounasvuoren luistimen terän alle jäämisen, kun luistelija sirklasi kaukalossa takaperin.

– Näin linnun lentelevän jo ennen ohjelmaani. Sitten se laskeutui jäälle ohjelmani aikana, Ounasvuori kommentoi hämmentävää tilannetta.

Pian 24 vuotta täyttävä Ounasvuori on jo kokenut luistelija, mutta kerta oli uran ensimmäinen, kun jäälle ilmestyi ylimääräisiä eläjiä. Kesken suorituksen lintua lähti jahtaamaan kisavirkailija.

– Olin vähän shokissa, kun näin ihmisen jäällä.

– Vähän oletin, että ylituomari puhaltaisi pilliin. Mutta piti jatkaa, ei voi keskeyttää linnun takia.

Lintu häiriköi jo aiemmin iltapäivällä jäätanssin lämmittelyjen aikana ja pudotti jäälle roskia. Vaaratilanteilta kuitenkin vältyttiin.

Lopulta Ounasvuoren suorituksen jälkeen kisavirkailija nappasi linnun muoviämpäriin ja poisti kaukalosta.

Ounasvuori joutui tinkimään vapaaohjelmastaan, joka toi lopulta pisteet 82,12. Hän keräsi lauantain lyhytohjelmasta ja sunnuntain vapaaohjelmasta yhteispisteet 127,43.

– Oli muutamia hyviäkin elementtejä, mutta olen pettynyt viikonlopun suorituksiini. Jäi niin paljon tekemättä asioita.

Ounasvuori kilpailee seuraavaksi Oulussa SM-valintakilpailuissa.