Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Oona Ounasvuoren kuusi viikkoa vanha kisaluistin pysyy kasassa vain teipillä

Ilman toimivia välineitä on vaikea urheilla, mutta taitoluistelija Oona Ounasvuori yritti parhaansa lauantaina Espoossa luistellussa Finlandia Trophyn lyhytohjelmassa. Hän kisasi paksu teippaus oikean jalan luistimensa varressa nilkan yläpuolella.

– Nämä luistimet ovat olleet minulla vasta noin kuusi viikkoa. Lombardia Trophyssä tunsin, ettei se tukenut niin hyvin, ja yritin auttaa teipillä, mutta ei se tunnu samalta, Ounasvuori ruoti ratkaisuaan käyttää teippiä.

Hän luisteli syyskuun puolivälissä Italiassa lyhytohjelman pisteet 50,78 ja ylsi lähelle viime vuonna Saksassa syntynyttä ennätystään 51,94. Espoossa saatu saldo 45,31 jäi kismittämään.

– Olo on ihan hyvä. En osaa sanoa, mistä oli kiinni. Mietin vähän liikaa. Tuli huolimattomuusvirheitä.

Luistinongelmaan on luvassa ratkaisu, mutta sunnuntain vapaaohjelmassa hän joutuu vielä turvautumaan teippiviritykseen.

– Olen puhunut valmistajan kanssa. Meillä on idea, miten se saadaan toimimaan. Nyt mennään vielä tällä virityksellä.

Rinkiä kiertämällä jännitystä pienemmäksi

Ounasvuori luisteli vuosi sitten Finlandia Trophyssä ennätyksensä, kun lyhytohjelman ja vapaaohjelman yhteispisteiksi kirjailtiin 162,68.

Hän oli jälleen mielissään Espoon areenan tunnelmasta ja lähtee vapaaohjelmaan 17. sijalta.

– Nautin, kun saan luistella ison kotiyleisön edessä. Kansainvälisissä challenger-sarjan kisoissa ei ole yleensä näin paljon yleisöä.

Myös Finlandia Trophyn ensikertalainen Nella Pelkonen viihtyi kisajäällä ja luisteli kymmenenneksi parhaat pisteet 55,44.

– Tosi hyvä fiilis. Totta kai aina jännittää, mutta kotiyleisön tuki myös helpottaa, Pelkonen sanoi.

– On kaikista kivointa esiintyä isolle yleisölle. Viimeksi olen ollut ison yleisön edessä 2020 nuorten olympialaisissa. Nyt taas muistin, kuinka ihanaa se on.

Pelkonen luisteli Ounasvuoren kanssa samassa ryhmässä ja odotti siinä vaiheessa vielä vuoroaan, kun kilpasisko antoi jo haastatteluja. Pelkonen käveli rinkiä luistimet teräsuojuksiin peiteltynä.

– Se vähän tulee itsekseen. On pakko liikkua koko ajan, hän avasi jännityksen purkukeinoaan.

Pelkosen lisäksi myös Janna Jyrkinen luisteli Finlandia Trophyssä ensimmäistä kertaa ja täräytti heti lyhytohjelman ennätyksensä 53,75. Aiempi ennätys 53,70 ylittyi niukasti. Suoritus miellytti 15-vuotiasta koululaista, joka on 12:ntena.

– Aluksi jännitti paljon, mutta sain yleisön kannustuksesta lisää voimaa. Olen iloinen, hän sanoi.

Jyrkinen luisteli suomalaisista viimeisenä ja viimeisen ryhmän kolmanneksi viimeisenä, joten päivälle kertyi pituutta.

– Harjoituksien jälkeen rentouduin. Sitten halusin päästä mahdollisimman nopeasti jäälle, nukkumisen rentoutumiskeinokseen maininnut Jyrkinen sanoi.

Ceder yhdeksäntenä

Lyhytohjelman suomalaissuoritukset avannut Linnea Ceder epäonnistui hypyissään ja sai pisteet 56,19. Hän on parhaana suomalaisena yhdeksäntenä.

– Varsinkin kaatuminen harmittaa. Olen kuitenkin tyytyväinen kokonaisuuteen ja oli kiva luistella.

Hän kertoi saaneensa kotiyleisöltä lisäenergiaa, mutta muistutti myös kotiyleisön "vaaroista".

– On eri asia luistella kotiyleisön edessä ja helposti käy niin, että vähän ylilatautuu. Ehkä se oli sitä tänään osittain, mutta lisää se kotiyleisö voimaakin.

Etelä-Korean Kim Ye-lim johtaa lyhytohjelman jälkeen pistein 71,88. Georgian Anastasiia Gubanova (68,03) on toisena ja Etelä-Korean Kim Chae-yeon (67,84) kolmantena.