Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Salibandytähti Peter Kotilainen kelpasi MM-joukkueeseen vain varapelaajaksi

Suomi tavoittelee maailmanmestaruutta marraskuussa Sveitsissä.

Suomen salibandykaukaloiden väriläiskä ja maajoukkueen tähtihyökkääjä Peter Kotilainen ei ole mukana MM-kilpailuihin nimettyjen 18 kenttäpelaajan joukossa. Hänen nimensä piti etsiä kotiin jäävien varapelaajien listalta, kun Suomen salibandyliitto julkaisi kisajoukkueen keskiviikkona.

Kotilaisen vuosi on ollut vaikea. Viime joulukuussa pelattujen ja hopeapettymykseen päättyneiden MM-kotikisojen jälkeen hän sairasteli kevätkaudella. Sitten edessä oli siirtosoppa, kun hän jätti pitkäaikaisen seuransa, jyväskyläläisen Happeen, ja siirtyi Seinäjoen Peliveljiin.

Kotilainen on pelannut tällä kaudella salibandyn miesten F-liigassa viisi ottelua SPV:n nutussa ja tehnyt pisteet 3+3=6. Hänen koko liigauransa saldo on 218 ottelussa 254+234=488.

Maajoukkueessa 28-vuotias Kotilainen on tehnyt 52 ottelussa pisteet 32+34=66.

"Kokonaisuutta pyöritelty mahdollisimman monelta kantilta"

Päävalmentaja Petteri Nykyn johtamassa joukkueessa ovat mukana esimerkiksi maalivahdit Oskari Fälden ja Lassi Toriseva sekä hyökkääjät Sami Johansson, Justus Kainulainen ja Nico Salo.

– Kokonaisuutta on jälleen pyöritelty mahdollisimman monelta kantilta. Taitava ja kyvykäs joukkue on saatu jalkeilla, Nykky vakuutti liiton verkkosivuilla.

Varapelaajia on mahdollista käyttää, jos kisajoukkueeseen nimetyille pelaajille tulee loukkaantumisia. Kotilaisen lisäksi varapelaajia nimettiin yhdeksän.

MM-kilpailut pelataan Sveitsin Zürichissä ja Winterthurissa 5.–13. marraskuuta.