Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Tenniksen puolalaistähti Swiatek jättää kauden maajoukkuehuipennuksen väliin

Tenniksen naisten maailmanlistan ykköspelaaja Iga Swiatek ei osallistu kireän aikataulun takia marraskuussa Glasgow'ssa pelattavaan maajoukkuekilpailu Billie Jean Cupin lopputurnaukseen. Kansainvälisen tennisliitto ITF:n järjestämä BJK Cup alkaa 8. marraskuuta eli seuraavana päivänä Texasissa pelattavan WTA-kiertueen finaaliturnauksen päättymisestä.

Arvokas WTA-finaaliturnaus kuuluu Swiatekin ohjelmaan, eikä puolalaistähti halua riskeerata terveyttään lyhyellä palautumisajalla.

– En pelaa Glasgow'ssa, ja se saa minut surulliseksi. Haluan edustaa Puolaa aina, kun se on mahdollista, Swiatek, 21, kertoi Instagramissa.

– Olen pettynyt, että tennisjärjestöt eivät päässeet sopuun turnauskalenterista. Nyt meillä on vain yksi päivä aikaa matkustaa maapallon läpi ja vaihtaa aikavyöhykettä. Tilanne ei ole hyvä meidän (pelaajien) terveydelle, ja se voi aiheuttaa vahinkoa.

BJK Cupin huipennuksessa pelaa 12 joukkuetta. Hallitseva mestari Venäjä suljettiin turnauksesta, kun maa hyökkäsi Ukrainaan.