Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Maistuva voitto! Pelicans kesti Tapparan hurjan rynnistyksen

Pelicans on voittanut jääkiekon Liiga-ottelussa Tapparan maalein 3–0.

1. erä

Pelicans oli pelin alussa pinteessä ja kiekonhallinta oli täysin Tapparan kontrollissa, mutta ensimmäisten minuuttien paineen selvitettyään lahtelaiset pelasivat erittäin vahvan erän. Sattumaa tai ei, käänne tapahtui sen jälkeen kun 170-senttinen Iikka Kangasniemi oli taklauksellaan sytyttänyt kotiyleisön.

Tulosta tuli ajassa 7.10. Hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen Anton Mylläri heitti kiekon viivasta maalille, missä Sakke Hämäläinen oli mailoineen välissä. Tappara-molari Vilho Heikkinen ei saanut kiekko haltuunsa, ja Hämäläinen lapioi irtopalan läheltä sisään.

Maalipaikoilla mitaten erä oli selvästi Pelicansin. Onnistumiset jäivät kuitenkin yhteen, joten erätauolle lähdettiin kotijohdossa 1–0.

Pelicansin maalilla Patrik Bartosak torjui kuusi kertaa. Tapparan veräjällä Heikkiselle merkittiin neljä torjuntaa.

2. erä

Toista erää tahkottiin maaleitta alusta loppuun. Pelicansilla oli jälleen määrällisesti enemmän tekopaikkoja, mutta Tapparallakin oli omat huipputonttinsa. Vieraiden paras paikka aukesi 33. minuutilla, kun Niko Ojamäki pelattiin nopealla pystysyötöllä läpiajoon. Viime kauden KHL-maalikuninkaan ylänurkkahaku painui maalista ohi.

Ottelun yksi erityispiirteistä on ollut jäähyjen vähäinen määrä. 40 minuuttiin Pelicansille ei ole tuomittu yhtään rangaistusta, ja Tapparallakin ainoa istunto on ollut Veli-Matti Savinaisen kaksiminuuttinen avauserässä.

Toisessa erässä Pelicansin Bartosakille ja Tapparan Heikkiselle merkittiin kummallekin kuusi torjuntaa.

3. erä

Kolmannessa erässä Pelicans sai maistaa Tapparan fyysisyyttä. Otto Kivenmäki joutui Joni Tuulolan kolaamaksi keskialueella niin, että kypärä irtosi Kivenmäen päästä ja hyökkääjä joutui tovin keräilemään itseään. Avojäätaklauksesta ei tuomittu jäähyä.

Erän jälkipuoliskolla oli Pelicansin Iikka Kangasniemen ja Tapparan Mikael Seppälän vuoro käydä pientä pystypainia. Nahinasta ei tuomittu kummallekaan jäähyä.

Pelicans sai ottelun ensimmäisen jäähynsä ajassa 54.55. Istunnolle joutui pelin avausmaalin tehnyt Sakke Hämäläinen.

Tappara sai ylivoimalla aikaan hurjan myllyn. Vieraat ottivat myös maalivahti Vilho Heikkisen pois veräjältään nopeasti. Tappara pyöritti pakkopeliä pari minuuttia, mutta Pelicans sai lopulta purettua tilanteen, ja keskialueelta Lars Bryggman heitti kiekon tyhjiin ajassa 57.41. Osuma oli ruotsalaishyökkääjälle kauden ensimmäinen.

Tappara jatkoi riskipeliään ja otti maalivahdin uudestaan pois. Lukas Jasek pelille viimeisen niitin iskemällä tyhjiin lukemiksi 3–0 ajassa 58.06.

Voitto jatkoi Pelicansin vahvojen kotiotteluiden sarjaa. Joukkue on kerännyt neljästä kotipelistä 11 sarjapistettä eli yhtä vaille maksimit.