Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Huuhkajat välttää muun muassa Ranskan ja Englannin EM-karsinnoissa

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue on kakkoskorissa ja voi välttää useita hankalia vastustajia, kun vuoden 2024 EM-kisoihin tähtäävät karsintalohkot arvotaan 9. lokakuuta. Seuraava miesten EM-lopputurnaus pelataan Saksassa.

Suomea auttoi kakkoskoriin etenkin naapurimaa Ruotsi, joka pelasi tiistaina 1–1-tasapelin Sloveniaa vastaan Kansojen liigan päätöskierroksella. Ruotsi jäi lohkossaan viimeiseksi ja putosi B-liigasta C-tasolle.

Suomi päätyi Kansojen liigan rankingissa 21. sijalle ja jatkaa B-tasolla.

EM-jalkapallon karsintojen arvonnassa joukkue ei voi saada vastustajaa omasta karsintakoristaan. Suomi välttää siten varmuudella kaikki muut kakkoskorin maat, joita ovat Ranska, Itävalta, Tshekki, Englanti, Wales, Israel, Bosnia-Hertsegovina, Serbia ja Skotlanti.

Ylimmässä arvontakorissa ovat Hollanti, Kroatia, Espanja, Italia, Tanska, Portugali, Belgia, Unkari, Sveitsi ja Puola. Yksi niistä arvotaan Suomenkin karsintalohkoon.

Frankfurtissa ensi viikon sunnuntaina pidettävässä arvonnassa 53 joukkuetta arvotaan kymmeneen joko viiden tai kuuden joukkueen lohkoon. Jokaisen lohkon kaksi parasta joukkuetta pääsee vuoden 2024 lopputurnaukseen, joka pelataan Saksassa yhdeksällä paikkakunnalla.

Isäntämaa Saksa saa kisapaikan ilman karsintoja. Karsinnat alkavat 23.–25. maaliskuuta ensi vuonna. Sotaa käyvää Venäjää ei ole kelpuutettu mukaan karsintoihin.

Vuoden 2024 EM-lopputurnauksen avausottelu pelataan 14. kesäkuuta 2024 Münchenissä. Finaali on kuukautta myöhemmin Berliinissä.