Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Ruotsi putoaa Kansojen liigassa toiseksi alimmalle tasolle – ylennystä hakenut Norja jää B-liigaan

Ruotsin miesten jalkapallomaajoukkue putoaa Kansojen liigan toiseksi alimmalle tasolle eli C-liigaan.

Ruotsalaiset lähtivät turnauksen päätösotteluunsa B-liigan lohkonsa viimeiseltä sijalta ja olisivat tarvinneet Sloveniasta voiton välttääkseen putoamisen. Ottelu Sloveniaa vastaan päättyi 1–1-tasapeliin.

Norja haki samaisessa lohkossa nousua A-liigaan. Norja ja Serbia lähtivät Oslossa kentälle tasapistein, mutta kutsu ylemmälle tasolle kävi lopulta vieraissa olleelle Serbialle, joka voitti ottelun 2–0.

Suomi säilytti maanantaina paikkansa B-liigassa voittamalla Montenegron ja sijoittumalla lohkossaan toiseksi.

Morata laukoi viime hetkillä Espanjan kärkikahinoihin

Espanja vuorostaan kukisti Bragassa isäntäjoukkue Portugalin. Espanjalaiset kaatoivat länsinaapurinsa lukemin 1–0. Voittomaalin teki Alvaro Morata 88. peliminuutilla.

Isännät hakivat ottelusta vain yhtä pistettä lohkonsa kärkipaikan varmistamiseksi, mutta putosivat sen sijaan toiselle sijalle. Portugali nousi vuonna 2019 ensimmäisen Kansojen liigan voittajaksi, mutta nyt maa jäi loppuottelun ulkopuolelle.

Espanja sen sijaan nappasi viimeisen paikan turnauksen finaaleissa, jotka on määrä otella ensi vuoden kesäkuussa. Kärkinelikossa ovat espanjalaisten lisäksi Kroatia, Italia ja Hollanti.

Espanjan ja Portugalin kanssa samassa lohkossa pelasivat myös Tshekki ja Sveitsi, joista jälkimmäinen sai jatkaa A-liigassa. Sveitsi kaatoi Tshekin lukemin 2–1, ja Tshekki putosi B-liigaan.

Skotlanti lunasti paikan A-liigassa

B-liigassa Irlanti kaatoi Armenian 3–2, ja jälkimmäinen putosi alemmalle tasolle. Samaisesta lohkosta A-liigaan siirtyy Skotlanti, jonka ottelu Ukrainan kanssa päättyi nollille.

Israelin kanssa samassa lohkossa pelanneiden Albanian ja Islannin ottelu päättyi 1–1-tasapeliin.

C-liigassa ilta oli isäntien juhlaa. Paikan B-liigassa lunastanut Kreikka otti viidennen voittonsa kaadettuaan Ateenassa Pohjois-Irlannin luvuin 3–1. Kosovo puolestaan kuritti Kyprosta 5–1 Pristinassa.