Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Huuhkajat päätti Kansojen liigan hienosti: "Henkinen kantti kesti tiukassa paikassa"

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue päätti Kansojen liigan tämänkertaisen koitoksen hyvin, kun maanantain myöhäisillan vierasottelussa kaatui Montenegro. Podgorican sateessa pelattu ottelu toi tärkeän 2–0-voiton ja lohkon kakkossijan eli päätösreissun tavoite toteutui.

Se päätavoite eli nousu Kansojen liigan ylimmälle tasolle A-liigaan kariutui käytännössä jo kesäkuussa, kun Huuhkajat hävisi vieraspelinsä Romaniassa ja Bosnia-Hertsegovinassa. Kaksi voittoa Montenegrosta ja kotitasapelit Bosniaa ja Romaniaa vastaan toivat kuitenkin toisen sijan, josta voi olla hyötyä EM-lopputurnauspääsyn kannalta.

– Henkinen kantti kesti joukkueella tiukassa paikassa. Tavoite tähän Kansojen liigaan oli kova eli lohkon voittaminen ja siihen ei päästy, joten täysin tyytyväinen ei voi olla. Mutta säilyttiin (B-liigassa) ja otettiin kakkossija, joka auttaa mahdollisesti parempaan EM-arvontakoriin tai mahdollisiin EM-jatkokarsintoihin. Se on positiivinen asia, päävalmentaja Markku Kanerva totesi STT:lle tiistaina.

– Meillä oli liigan kuudessa pelissä 30 pelaajaa, ja infoa saatiin runsaasti. Sekin on positiivinen juttu tulevaa ajatellen, Kanerva jatkoi.

Huuhkajissa on tänä vuonna debytoinut kuusi pelaajaa, ja tuorein debytantti näytti Podgoricassa tasonsa. Oliver Antman, 21, viimeisteli Suomen avausmaalin ja syötti Benjamin Källmanin 2–0-osuman suuren osan pelistä vajaalla ulosajon myötä pelannutta Montenegroa vastaan.

– Vahva ja ennakkoluuloton esitys Oliverilta. Ei ole helppoa tehdä debyytti noinkin merkityksellisessä pelissä. Totesin hänelle (ennen peliä), että tuo vaan vahvuutesi esiin, ja sen hän teki, Kanerva iloitsi hyökkääjänuorukaisesta.

Jos ei enää Zenicaan...

Vuoden 2024 EM-lopputurnauksen 24 joukkueesta kolmelle turnauspaikka avautuu EM-jatkokarsinnalla. Siihen pääsevät Kansojen liigan A-, B- ja C-liigoissa lohkonsa voittaneet, mikäli ne eivät ensi vuonna pelattavissa karsinnoissa paikkaa lunasta. Suomi on lohkokakkosena mahdollisesti kärkkymässä jatkokarsintaa, jos B-liigan lohkovoittajia ottaa kisapaikan jo varsinaisista karsinnoista.

Saksassa pelattavan EM-lopputurnauksen karsintalohkot arvotaan ensi viikon sunnuntaina Frankfurtissa. Maanantain Montenegro-voitolla voi olla niihinkin vaikutusta, sillä Huuhkajat saattaa olla Kansojen liigan B-liigan paras lohkokakkonen ja päästä sitä kautta parempaan arvontakoriin.

Kanerva matkaa Frankfurtiin jännittämään arpaonnea. Päävalmentaja ei julista ihannevastuksia, mutta yksi kaino toive arvontaan olisi...

– Nyt ei enää Zenicaan viitsisi lähteä, Kanerva naurahti viitaten Bosnia-Hertsegovinaan, jonka Huuhkajat on kesästä 2019 lähtien kohdannut peräti kuudesti.

EM-karsinnat alkavat ensi maaliskuun lopulla. Sitä ennen Huuhkajat päättää vuotensa pelaamalla marraskuussa vierasottelut Pohjois-Makedoniaa ja Norjaa vastaan.

– Toivon, että niihin saadaan kaikki mahdolliset pelaajat mukaan. Ne ovat hyviä saumoja (pelaajille) antaa enemmän näyttöjä, Kanerva päätti.