Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Englanti korjasi kurssiaan Saksa-tasapelillä – "Osoitimme luonnetta mutta myös laatua"

Englannin miesten jalkapallomaajoukkue sai maalihanansa helpottavasti auki Kansojen liigan päätöskierroksella Saksaa vastaan, kun ottelu Lontoon Wembleyllä päättyi 3–3-lukemiin. Englanti kuroi Saksan etumatkan umpeen Luke Shaw'n ja Mason Mountin pikamaaleilla ja siirtyi 3–2-johtoon tehohyökkääjänsä Harry Kanen rangaistuspotkulla, mutta Saksan Kai Havertz varmisti vieraille lopulta tasapelin.

Englanti oli tehnyt viidessä edellisessä ottelussaan vain yhden maalin, senkin Kanen laukomasta rangaistuspotkusta. Englannin päävalmentaja Gareth Southgate sai kannattajilta rajua kritiikkiä viime perjantaina, kun joukkueen putoaminen Kansojen liigan B-tasolle sinetöityi Italia-tappiolla.

– Tämä on ollut sellainen kokemus, jonka me kaikki tarvitsimme. Meihin kohdistuu painetta MM-kisoissakin. Sitä voi yrittää vältellä, mutta niin tulee tapahtumaan, Southgate viittasi marras-joulukuussa Qatarissa pelattavaan turnaukseen.

Englanti pelaa MM-Qatarissa samassa lohkossa Iranin, Yhdysvaltojen ja Walesin kanssa.

– Tiedämme nyt, miten käsitellä sitä (painetta). Pelaajat reagoivat oikealla tavalla. Osoitimme luonnetta mutta myös laatua, Southgate kehui miehistöään Saksa-ottelusta.

Englanti keräsi kuudessa Kansojen liigan ottelussaan kolme tasapelipistettä. Myös Saksan lohkotaival sujui hieman nihkeästi, sillä joukkue jäi neljästi tasapeliin ja oli lohkon kolmas.

Lohkon kärkiottelussa Italia otti Unkarin vieraana 2–0-voiton ja varmisti lohkovoiton myötä paikan Kansojen liigan finaaliturnauksessa. Vahvan lohkovaiheen pelannut Unkari hävisi Italialle myös kesäkuussa ja taipui saapasmaalle lopulta yhdellä pisteellä.